Uutinen

Nollavisioajattelu koskee kaikkia

Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen halusi nostaa nollavisioajattelun kaikkien mieliin avaussanoissaan.
-Jokainen tieliikennekuolema on liikaa. Kukaan ei hyväksy onnettomuutta omalla kotikadullaan tai omassa lähipiirissäkään. Haluamme muistuttaa, että nollavisioajattelu koskee koko liikennejärjestelmää ja sen kaikkia osia, painotti toimitusjohtaja Tarvainen.
Suomi 100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen kertoi uuden liikenneturvallisuushankkeen tukevan kirjaimellisesti juhlavuoden yhdessä tekemisen teemaa.
-Vuosisadan Liikenneteko on juuri sitä, mitä juhliva Suomi kaipaa ja ansaitsee – tekoja meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi.
-Suomi 100:lla on kolme suuntaa: historia, nyt ja tulevaisuus ja samat suunnat toteutuvat myös juhlavuoden liikenneturvallisuushankkeessa, joka etsii palkittavaa historiasta, muokkaa asenteita nykyhetkessä ja hakee ideoita turvallisemman tulevaisuuden luomiseen, kiitteli pääsihteeri Timonen.

Viiden tähden kuljettaja

Vuosisadan Liikenneteko palkitsee nimensä mukaisesti itsenäisen Suomen vaikuttavimman liikenneturvallisuutta parantaneen teon. Samalla kansalaisia houkutellaan yksilötasolla antamaan viisikohtainen lupaus omasta panoksestaan yhteisen asian hyväksi.
Hankkeen tuottavat Mikko Vanni (Life Style Invest) idean isänä ja Henrik Sundberg (Premier Park) ajokoulutuksen ja liikenneturvallisuuden ammattilaisena. Liikenneturva antaa hankkeen käyttöön arvokkaan asiantuntemuksensa ja Suomi 100 juhlavat puitteet.
Yritysmaailman, yhdistysten, järjestöjen ja kaupunkien muodostamasta laajasta taustajoukosta pääkumppaneina toimivat ABC-ketju, Euromaster, Ford, K1 Katsastajat, OP ja Sanoma. Kuusikko on keskeisessä roolissa, suuren yleisön haastamisessa asenteiden muokkaamiseen kaikkien tielläliikkujien yhteiseksi hyväksi.

Kun lupautuu käyttämään turvavyötä, kypärää ja heijastinta, noudattamaan liikennesääntöjä ja ottamaan toiset tielläliikkujat huomioon, ajamaan virkeänä ja selvin päin, välttämään kännykän käyttöä sekä huolehtimaan ajoneuvon ja renkaiden kunnosta, niin saa oikeuden ladata Viiden Tähden Kuljettaja -mobiilikortin Cardu-sovelluksessa. Kortin lataaminen oikeuttaa osallistumaan Vuosisadan Liikenneteko -kuukausiarvontoihin tammikuusta 2017 alkaen. Sokerina pohjalla arvotaan päävoittona olevalle Ford Fiesta -henkilöautolle onnellinen omistaja.

Pienikin teko voi olla suuri

Vuosisadan Liikenneteko huipentuu lokakuussa 2017 palkitsemistilaisuuteen, jossa yleisöäänestyksellä valitun Vuosisadan Liikenneteon lisäksi palkitaan myös muita liikennetekoja suurelta yleisöltä saatujen tarinoiden joukosta. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon kertomuksia otsikolla ”Pienikin teko voi olla suuri”. Lisäksi palkitaan parhaita ideoita liikenneturvallisuuden parantamiseksi tulevaisuudessa. Hanke myös markkinoi nimikkotuotteita, jotka lisäävät liikenneturvallisuutta. Vuosisadan Liikenneteko -verkkokaupasta voi ostaa mm. erilaisia heijastimin varustettuja tuotteita kuten reppuja, takkeja ja pipoja.
Vuosisadan Liikenneteko on saanut suojelijaksi lupautuneen presidentti Niinistön lisäksi kummeikseen tunnettuja tielläliikkujia. Minea Blomqvist-Kakko, Eino Grön, Emma Kimiläinen, Juhani ”Tami” Tamminen ja Lasse Virén kannustavat kansalaisia omalla esimerkillään mukaan asenteiden muokkaamiseen liikenneturvallisuuden kohentamiseksi.

Kuvassa vasemmalta Eino Grön, Lasse Virén, ministeri Anne Berner, Juhani Tamminen ja Emma Kimiläinen.(kuva: Kaisa Hara / Liikenneturva)

​Lisätietoja

http://www.liikenneteko.fi/

Facebook

Twitter