Uutinen
Kävely ja pyöräily
Autoilu

Alta löydät blogit, jotka kiinnostivat lukijoitamme eniten tänä vuonna. Voit myös lukea kaikki blogikirjoituksemme Liikennevilkusta.

Tilaa blogit sähköpostiisi

Tilaamalla saat blogikirjoituksemme sähköpostiisi aina, kun julkaisemme niitä. Lisäksi saat koosteen Liikennevilkun artikkeleista neljä kertaa vuodessa.

1. Onko pakko ajaa suoraan oven eteen?

Pohjoissavolaisen kaupungin liikenneturvallisuusryhmässä nousi esille mielenkiintoinen ilmiö. Autolla on päästävä kohdetta mahdollisimman lähelle. Mielellään vaikka sen kuntosalin oven eteen. Onko ilmiö tuttu sinun paikkakunnallasi? Lue lisää.

2. Roadrunner honey – mitä motoristin on kylmässä ja pimeässä syksyssä huomioitava?

Moottoripyöräilyssä keliolosuhteet vaikuttavat suhteessa enemmän kuin nelipyöräisillä ajoneuvoilla liikuttaessa. Motoristin oltava erityisen tarkkana ajokauden loppuosan turvallisuudessa. Lue lisää.

3. Kuinka opettaa lapsi pyöräilemään?

”Kun kerran oppii, sen aina taitaa.” Näinhän pyörällä ajosta sanotaan. Mutta miten oppia pyöräilemään sen ensimmäisen kerran? Ja kuinka valmentaa omaa lasta turvallisen pyöräilyn pariin? Lue lisää.

4. Tiesitkö, että talvirenkaat ovat suomalainen keksintö?

Kitkat vai nastat? Tätä kysymystä pohditaan Suomessa usein niin virallisemmissa yhteyksissä kuin kahvipöytä- ja nettikeskusteluissakin. Lue lisää.

5. Mitä väliä, jos vähän virittää?

On selkeät syyt, miksi nuoria moititaan mopon virittämisestä. Yleisimpiä mopo-onnettomuustyyppejä ova risteys- ja suistumisonnettomuudet – juuri liian kovan nopeuden takia. Lue lisää.

Bonus: Kuka kaipaisi radioaseman taajuus -liikennemerkkiä?

Uudennäköisiä liikennemerkkejä otetaan käyttöön tarpeen mukaan. Odotamme parhaillaan, mitä merkkejä löytyy tulevasta tieliikennelaista, joka etenee lähiaikoina eduskunnan käsittelyyn. Lue lisää.

Tuorein blogiteksti: Mitä jos? Uuden vuoden tapahaaste liikenteeseen

Näin kuluvan vuoden viimeisinä päivinä on herkullinen hetki miettiä, mitä voisi tehdä toisin liikenteessä. Mitä jos kokeilisit jotain uutta tapaa liikenteessä 30 päivän ajan? Mitä jos laittaisit puhelimen äänettömälle ja kassiin ajamaan lähtiessäsi? Lue lisää.