Uutinen
Kävely ja pyöräily

Liikenneturva kävi testaamassa erilaisia heijastavia tuotteita joulukuun alussa. Kenttäkokeiden alustavien tulosten* perusteella voi sanoa, että heijastavien tuotteiden laaduissa on isoja eroja. Tuotteista löytyy myös laadultaan erinomaisia varusteita, jotka näkyvät kauas. 

"Etenkin ne tuotteet, joissa laadukasta heijastavaa materiaalia oli yhtenäisissä pinnoissa paljon, näkyivät hyvin. Esimerkiksi heijastavat takit, reput ja kassit, joissa heijastavaa pintaa on paljon, erottuivat auton lähivaloissakin kauas", summaa Liikenneturvan suunnittelija Laura Loikkanen

Koska laatua on hyvin hankala kaupassa arvioida, Loikkanen kehottaa kuitenkin aina varustautumaan myös oikealla heijastimella. 

”Heijastavan tuotteen heijastavuutta on äärimmäisen vaikeata arvioida, koska niille ei ole samanlaista standardia kuin tyyppihyväksytyille heijastimille. Kun vaatimuksia ei ole, heijastavana tuotteena voi myydä aika lailla mitä tahansa. Myös tuotteita, jotka eivät heijasta”, Loikkanen muistuttaa ja kannustaa heijastavia tuotteita lahjaksi paketoivia lisäämään lahjaan myös oikean heijastimen.

”Esimerkiksi heijastavasta langasta kudottujen ja virkattujen asusteiden alhainen heijastavuus johtuu heijastavan materiaalin vähäisestä määrästä. Materiaalin laatu on useimmiten hyvä, mutta se ei riitä. Määrääkin tarvitaan”, Loikkanen toteaa.

Lisää vastauksia heijastavista tuotteista löydät sivuiltamme.

*Liikenneturva julkaisee kenttäkokeista raportin alkuvuodesta 2020.

Tagit: 
Heijastin, vahvastinäkyvä, heijastinlanka