Uutinen
Autoilu
Kävely ja pyöräily

Liikennevilkun haastattelema Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila kehuu Liikenneturvan roolia rajapintana hallinnon ja kansalaisjärjestöjen välillä. Liikenneturvallisuustyön paikallista tavoitettavuutta, ja sitä kautta myös uskottavuutta, arvostetaan laajalti. Paikallisen työn tärkeyttä korostaa myös Suomen Kuntaliiton liikenneinsinööri Silja Siltala, joka tuo esiin Liikenneturvan aseman vahvuutta kuntien ja järjestöjen kanssa yhdessä toteutettavassa liikenneturvallisuustyössä.

Tuoreeltaan esityksiä liikenneturvallisuustoiminnan työnjaosta arvioineiden jäsenten ja yhteistyötahojen viesti olikin selkeä: Liikenneturvan toiminnan kehittäminen kannattaa toteuttaa nykyisen järjestömallin pohjalta.

Liikenneturvallisuuden työnjaon pureskelun ohella vuoden ensimmäinen Liikennevilkku esittelee, paitsi käytännön liikennekasvatuksessa avittavan työkalun, myös Liikenneturvan hallituksen uuden jäsenen, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n johtaja Kristiina Hannulan. Myös turvallisen ajon perusteisiin niin kiinteästi kuuluva turvaväli joutuu pöllytyksen kohteeksi: miksi käytäntö ja teoria eivät kohtaa turvaväleissä?

Lue vilkku pdf-muotoisena täältä tai alta.

Liitetiedostot: