Uutinen

”Haluamme tarjota eri kohderyhmille ajantasaista ja kiinnostavaa tietoa, johon pääsee käsiksi parilla klikkauksella”, kertoo tiedottaja Nina Hedberg.

Päätelaiteoptimoidut verkkosivut mahdollistavat tiedon haun silloin, kun sitä tarvitsee. Verkkosivut on toteutettu Drupal-julkaisujärjestelmällä yhteistyössä Zeeland Solutionsin kanssa.

Verkkosivujen kehitystyö jatkuu myös uudistamisen jälkeen. Yhteistyö on Liikenneturvalle tärkeää, ja kannustammekin tutustumaan sivuihin ja niiden kiinnostaviin sisältöihin. Kaikille marraskuun loppuun mennessä palautetta antaneille tai ”kirjutusvirheen” löytäneelle lähetämme kiitokseksi heijastimen, kunhan palautteen yhteydessä jättää osoitetietonsa.

Opettaja, toimittaja vai nuori mopoilija

Tieto ja tunne ovat molemmat tärkeitä keinoja valistustyössä. Uudistetuilta verkkosivuilta löytyykin paljon työkaluja muun muassa opettajille ja muille kasvattajille. 

Toimittajille tarjoamme nopeita linkkejä liikennekäyttäytymistä, onnettomuustilanteita ja liikennekulttuuria kuvaaviin faktoihin sekä valokuvia ja muuta taustamateriaalia.

Sivuille on koottu myös runsaasti tietoa kaikille liikenteessä liikkuville.  Sivujen kohderyhminä ovat ammattilaisten lisäksi kaikki tiellä liikkujat.

Vapaaehtoista liikenneturvallisuustyötä uusin keinoin

Liikenneturva julkaisi ensimmäiset verkkosivunsa 15 vuotta sitten. Liikennevalistustyön muutosta kuvaa siirtymä yhden kanavan tietoiskuista sosiaalisen median ja verkon monipuolisiin tiedon ja keskustelun väyliin.

”Verkkosivumme ovat näyteikkunamme palveluihimme. Nopeaan vuorovaikutukseen kanssamme pääset Facebookin ja Twitterin kautta. Toki pyrimme vastaamaan myös verkkosivujemme kautta lähetettyyn palautteeseen mahdollisimman pian”, Hedberg lupaa.

Vapaaehtoisen liikenneturvallisuustyön keskusjärjestönä Liikenneturva parantaa liikenneturvallisuutta vaikuttamalla ihmisten liikennekäyttäytymiseen. Paikallisuus, oikea-aikaisuus ja eri vertaisryhmien ja -verkostojen tärkeys korostuvat, kun haetaan käyttäytymisen muutosta. Liikenneturva uskookin, että esimerkiksi sosiaalisen median potentiaalia ei ole vielä täysin pystytty hyödyntämään turvallisuuden edistämisessä.

Lisätietoja

Nina Hedberg, tiedottaja, Liikenneturva, puh. 050 533 5426.
Lähetä kommentit ja korjausehdotukset osoitteeseen: nina.hedberg [at] liikenneturva.fi

Liikenneturva edistää tieliikenteen turvallisuutta vaikuttamalla ihmisten liikennekäyttäytymiseen ja liikennekulttuuriin. Liikenneturva on valtakunnallinen liikenneturvallisuustyön keskusjärjestö, jolla on 56 jäsenyhteisöä. Toiminta ulottuu koko maahan 12 aluetoimiston kautta.