Uutinen
Kävely ja pyöräily
Jalankulku
Pyöräily

Liikenneturva on jo vuosia tarjonnut varhaiskasvatuksessa toteutettavan liikennekasvatuksen tueksi useita eri vuodenaikoihin liittyviä eläinaiheisia satuja, jotka nostavat esiin lasten turvallisen liikkumisen kannalta merkittäviä teemoja. Tänä keväänä suurin osa saduista on myös luettu videolle.

”Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ovat vaatineet uusia ideoita myös liikennekasvatukseen, kun moni lapsi on jäänyt päiväkodista tai koulusta kotiin. Videoitujen satujen käyttö on helppoa ja tarjoaa perheen pienimmille mielekästä tekemistä esimerkiksi sinä aikana, kun muu perhe puuhaa omia tehtäviään kotona”, kertoo Liikenneturvan suunnittelija Mia Koski, joka myös luki kaksi satua ruotsiksi.

Yhteensä neljää satua sekä suomeksi että ruotsiksi olivat Liikenneturvan henkilöstöstä lukemassa Kosken lisäksi yhteyspäällikkö Meeri Sorjonen, viestinnän suunnittelija Arimo Laakkonen ja toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen, joka jättää tehtävänsä kesällä.

”On hienoa, että viimeisten työviikkojeni aikana Liikenneturvassa sain vielä osallistua satujen lukemiseen. Olen ollut satujen suurkuluttaja pikkutytöstä lähtien ja luen niitä edelleen. Siksikin tässä projektissa oli luontevaa ja mukavaa olla mukana”, toteaa Tarvainen.

Valmiit kysymykset tukevat tarinan käsittelyä

Videoidut sadut perustuvat Jane Trygg-Kaipiaisen alkuperäisteksteihin ja ne linkittyvät lapsille ominaisiin, arkisiin tilanteisiin. Tarinoiden katsomisen ja kuuntelemisen jälkeen kannattaa vielä antaa lapsen pohtia kysymyksiä, jotka kannustavat miettimään turvallista liikkumista liikenteessä.

Valmiit kysymykset tukevat tarinan käsittelyä ja turvallisen liikkumisen oppimista. Lapsi voi joko itse kirjoittaa vastaukset paperille tai kysymysten avulla voi käydä keskustelua lapsen kanssa. Kysymykset löytyvät satujen yhteydestä alla olevien linkkien kautta.

Katso ja kuuntele sadut:

Suomeksi

På svenska

Tagit: 
satu