Tiedote
Jalankulku
Joensuu

Oppia, rajoja ja huolenpitoa

Lapsen itsenäisyyttä tulee edistää, rajoja ja valvontaa tarjoten. Yhteisistä pelisäännöistä on hyvä sopia. Neuvo esimerkiksi lasta pysähtymään, mikäli matkan aikana tarvitsee käyttää puhelinta. Esikoululaisille ei kannata vielä puhua monimutkaisista säännöistä, vaan pelkistetyt ”katso molempiin suuntiin” -tyyliset ohjeet ymmärretään parhaiten. Koska etäisyyden ja nopeuden arviointi ei ole vielä kehittynyt, tämän ikäiselle voi kertoa konkreettisia rajoja ”jos auto on tuon talon kohdalla, silloin ei enää saa ylittää tietä”. Tärkeintä on turvallisten toimintatapojen oppiminen.

Vastuu vanhemmilla

Vastuu lasten turvallisesta liikkumisestä ennen kouluikää on edelleen aikuisilla ja vanhemmilla. Liikenneturvan kouluttaja Jukka Vainikainen tapaa maalis-huhtikuun vaihteessa outokumpulaisten päiväkotien esikoululaiset. Yhdessä harjoitellen syntyy turvallinen koulutie. Tervetuloa mukaan seuraamaan esikoululaisille suunnattua liikennekasvatustyötä ja harjoittelemaan turvallista koulutietä!

Ma 30.3. klo 9-11 Kalattoman päiväkoti, Outokumpu

Ti 31.3. klo 9-11 Pohjoisahon päiväkoti, Outokumpu

Ke 1.4. klo 8.30-11 Mustolan päiväkoti, Outokumpu

Liikenneturva tekee koko eliniän kattavaa liikennekasvatustyötä. Tätä varten tuotamme monipuolista aineistoa eri ikäryhmien tarpeisiin ja perehdytetään heidän parissaan työskenteleviä liikennekasvatukseen.

Yhteystiedot:

Liikenneturva, kouluttaja, Jukka Vainikainen, puh. 044-5553800, jukka [at] maitolaituri.tv

Liikenneturva, yhteyspäällikkö Mari Voutilainen, puh. 0400-960 177, mari.voutilainen [at] liikenneturva.fi

Tagit: 
koulumatka, koulutie