Tiedote
Kouvola

Alle 135 cm pitkä lapsi tarvitsee autossa matkustaessaan turvaistuinta. Näin määrittelee myös laki. Useimman kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että asianmukainen turvaistuin on käytössä vielä ensimmäisillä koululuokilla.

112-päivän tapahtumassa Liikenneturvan pisteellä voi testata lapsen kanssa, tarvitseeko autossa matkustaessa vielä turvavyö- tai korokeistuinta.

”Monelle vanhemmallekin tulee yllätyksenä, että oma lapsi tarvitsee sopivan turvaistuimen vielä koululaisena. Turvapupuportti havainnollistaa tätä yksinkertaisella tavalla. Portin korkeus on 135 cm, ja jos lapsi menee helposti portin ali, on automatkoilla oltava autoon ja lapselle sopiva turvaistuin”, kertoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen.

Isompien lapsien kohdalla on huomattava, että vasta yli 140 cm pitkä lapsi voi matkustaa turvallisesti auton etuistuimella, jos siinä on turvatyyny.

”Lähtökohtaisesti takapenkki on lapselle se turvallisin paikka autossa. Siitä kannattaa ottaa tinkimätön tapa alusta alkaen”, Korhonen vinkkaa.

Toimintaa, kalustoesittelyä ja jännittäviä tehtävärasteja

Kouvolan 112-päivän tapahtumassa on paloaseman hallissa esillä Poliisin, ensihoidon ja Pelastuslaitoksen erilaista kalustoa. Päivän aikana palomiehet esittävät näytöksiä ja Vapepa tarjoaa etsinnässä käytettävien koirien näytöksen.

Mariannen piirustuspisteellä on lapsille varattu mukavia piirustus- ja väritystehtäviä. Lisäksi rohkeimmat pääsevät testaamaan taitojaan hämärällä häkkiradalla!

Nälkäisille on päivän aikana myynnissä herkullisia grillimakkaroita, Utin sotilaskodin munkkeja, mehua ja kahvia; sekä myös joitakin gluteenittomia herkkuja on tarjolla pientä maksua vastaan.

Toimittajat ovat tervetulleita tapahtumaan!

112-päivän tapahtuma Kouvolan paloasemalla lauantaina 10.2.2018 kello 10-14, os. Kauppalankatu 45, Kouvola.

112-päivä on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla.

Kymenlaakson 112-päivän tapahtuman järjestelyistä vastaavat Kymenlaakson Pelastuslaitos yhteistyössä Liikenneturva, Poliisi, Carea ensihoito, KYMPEn urheiluseura, Vapepa Kouvolan paikallistoiminta, Sosiaali- ja kriisipäivystys (kirkon hehu), Kaakkois-Suomen Pelastusalan liitto, Kansalaisneuvonta, Utin sotilaskoti, Kaspeli, Utin jääkärirykmentin sotilaspalokunta, Kirkon henkisen huollon ryhmä, Mariannen piirustuspaikka sekä Medgroup.

Lisätietoja:

Liikenneturva, yhteyspäällikkö Tarja Korhonen, p. 040 534 1183
Kymenlaakson Pelastuslaitos, palomestari Ari Särkkä p.  044 702 6360

Tagit: 
112