Tiedote
Autoilu
Kouvola

Suomalaiset ovat tyytymättömiä vallitsevaan suojatiekulttuuriin. Liikenneturvan aikaisempien tutkimusten mukaan puolet jalankulkijoista kokee autojen harvoin pysähtyvän, kun jalankulkija on aikeissa ylittää suojatien. Liikenneturvan tuoreimmat kyselytulokset osoittavat ihmisten pitävän tärkeänä, että kotikadulla olisi turvallista liikkua jalankulkijana. Onnettomuustilastojen mukaan yli kolmannes jalankulkijoiden kuolemista ja loukkaantumisista noin puolet sattuu kuitenkin suojatiellä.

Taavetissa tempaistaan turvallisuuden puolesta. Liikenneturvallisuusryhmäläiset jakavat suojatie-esitteitä ja –kortteja ym. niin autoilijoille, pyöräilijöille kuin kävelijöillekin. Tämän tempauksen avulla halutaan kiinnittää huomiota siihen, että jokainen on oman turvallisuutensa tekijä ja omalla turvallisuushakuisella käyttäytymisellä voi estää onnettomuuksia liikenteessä myös Luumäen alueella.

Helmisen Tuvalla huolletaan pyöriä

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 10. – 18.5. Viikon teemana on ”Seniorit satulaan”. Taavetissa Helmisen Tuvan väki palvelee pyöräilijöitä kirjaston (Virastotie 2) pysäköintipaikalla samana perjantaina 16.5. tekemällä pieniä huoltotöitä: renkaisiin pumpataan ilmaa ja ilmanpaineita tarkistetaan, satulan korkeutta säädetään, ketjuja rasvataan ym.

Polkupyörän huoltamisesta on pidettävä huolta samalla tavalla kuin muidenkin ajoneuvojen huolloista. Jos keväthuolto on jäänyt tekemättä, niin nyt Helmisen Tuvalla on mahdollisuus korvata tämä puute.

Lisätiedot:

yhteyspäällikkö Anna-Maija Hinkkanen, Liikenneturvan aluetoimisto,
puh. 020 728 2369 ja 040 719 5394
kunnanrakennusmestari Juha Inkilä, Luumäen kunta, puh. 0400 896 164