Tiedote
Pyöräily
Kouvola

Liikenneturvan kyselytutkimuksen perusteella autoilijat eivät ole aina selvillä, kenen kuuluu väistää esimerkiksi pyörätien jatkeella, missä väistämisvelvollisuus muuttui vuonna 1997. Tämä ”uusi” sääntö tunnetaan edelleen huonosti, ja pyörätien jatke on monelle pyöräilijälle tuntematon käsite.

Avaimet arkipyöräilyyn -koulutustilaisuudet järjestetään

  •  Imatralla tiistaina 1.4. kello 18 – 20 kaupungintalon valtuustosalissa, Virastokatu 2.
  •  Kotkassa keskiviikkona 2.4. kello 18 - 20 pääkirjaston auditoriossa, Kirkkokatu 24.
     Järjestelyissä on mukana myös Kotkan liikenneturvallisuustyöryhmä.
  •  Lappeenrannassa keskiviikkona 16.4. kello 18 – 20 kaupungintalon valtuustosalissa, Villimiehenkatu 1. Tilaisuuden järjestämisessä  avustaa Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuusryhmä.

Tilaisuuksissa käydään läpi pyöräilijän ja kävelijän perussäännöt Liikenneturvan kouluttajan johdolla. Paikalla on myös kaupungin edustaja, joka esittelee paikkakunnan pyöräilyreittejä ja niiden turvallisuutta. Poliisin edustaja kommentoi ohjeita ja kysymyksiä liikenteen valvojan näkökulmasta. Lappeenrannassa lisäksi Eksoten edustaja kertoo pyöräilyn vaikutuksista työhyvinvoinnin edistämisessä.

Tilaisuudet ovat maksuttomia, ja kaikkien tilaisuuksiin osallistuvien kesken arvotaan muun muassa pyöräilykypärä. Saatavilla on myös Liikenneturvan julkaisema Jalan ja pyörällä –opas.

Lisätiedot:
yhteyspäällikkö Anna-Maija Hinkkanen, Liikenneturvan Kouvolan aluetoimisto,
puh. 040 719 5394 (lomalla 7.-15.4.)
Liikenneturvan kouluttaja, erityisopettaja Kari Vaske, puh. 040 779 1989
(koulupäivän aikana) ja 040 754 8958 (työajan jälkeen)

Jalan ja pyörällä –opas

Tagit: 
pyöräily