Tiedote
Autoilu
Mikkeli

Alkoholi ja päihteet ovat mittavasti syynä nuorten vakaviin liikenneonnettomuuksiin. Kaikista henkilövahinkoon johtaneiden rattijuopumusonnettomuuksien kuljettajista nuoria on noin 40 prosenttia.

"Kaveriporukkaan kuuluminen on nuorille tärkeää, ja ryhmässä voi tuntua hankalalta estää kännisen kaverin kipuaminen ratin taakse. Mutta juuri kaverien asenteet ja väliintulo ovat merkittävässä roolissa estämässä erityisesti nuorten rattijuopumusta, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Eini Karvonen kertoo.

Nollapuhalluksella #rohkee-aurinkolasit

Savonlinnan kaupungin alueella toteutettava rattijuopumusvalvonta* ja tiedotustapahtuma on osa Liikenneturvan #rohkee-kampanjaa. Tapahtuma järjestettiin Savonlinnassa myös kesäkuussa.

"Alkukesästä puhallutettiin vajaat satakunta nuorta, eikä kenelläkään viisari edes värähtänyt. Poliisin ja Liikenneturvan läsnäolo liikenteessä koettiin kaiken kaikkiaan myönteisenä", ylikonstaapeli Pekka Lötjönen sanoo.

Tapahtumalla muistutetaan nuoria siitä, etteivät he lähde humalassa rattiin eivätkä päästä kaveriaankaan lähtemään.

"Jaamme kaikille nollan puhaltaville #rohkee-aurinkolasit", Karvonen lupaa.

Lisätietoja

Liikenneturva, yhteyspäällikkö Eini Karvonen puh. 040 535 8898.

Itä-Suomen poliisilaitos/Savonlinnan poliisiasema, ylikonstaapeli Pekka Lötjönen puh. 029 545 5374.

#rohkee-kampanja

#rohkee on nuorille suunnattu rattijuopumuksen vastainen kampanja. Kampanjassa ovat mukana Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, poliisi, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevakuutuskeskus ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry sekä Ehkäisevän päihdetyön verkosto.

#rohkee-kampanjan video

*Rattijuopumusvalvontaa kaivataan lisää

Liikenneturvan kyselytutkimukseen mukaan teille kaivataan lisää rattijuopumusvalvontaa. Vastanneista kahdeksan kymmenestä on sitä mieltä, että liikenneraittiusvalvonnan määrää tulisi yleisesti lisätä. Tutkimuksen toteutti Liikenneturvan toimeksiannosta TNS Gallup Oy toukokuussa 2016. Kaikkiaan kyselyssä haastateltiin 1027 henkilöä, joista autoilevia oli 79 prosenttia.