Tiedote
Autoilu
Kuopio

Vuonna 2015 maakunnan teillä ja kaduilla kuoli liikenneonnettomuuksissa yhdeksän henkilöä. Keskiarvo vuosilta 2011-2015 on 11. Koko Itä-Suomessa (Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnat mukaan luettuna) liikenteessä on kuollut tähän mennessä 43 henkilöä, kun vuonna 2015 luku oli 42.

"Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan liikenteessä on selviydytty keskimääräistä selvästi paremmin", kertoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen.

Pohjois-Karjalassa on menehtynyt yhdeksän (edellisvuonna 20) ja Etelä-Savossa kahdeksan (edellisvuonna 13) henkilöä.

Koko maassa liikenneturvallisuustilanne on tällä hetkellä edellisvuotta parempi. Viime vuonna koko maan liikenteessä menehtyi 266, tällä hetkellä uhreja on 223. Tilastollinen ennakkoarvio vuodelle 2016 on nyt 235 liikennekuolemaa.

"Joululiikenteessä selviytyminen on nyt ratkaisevaa. Toivottavasti mahdollisimman moni välttäisi ajamista ja liikkumista pahimman ruuhkan ja huonoimpien kelien aikaan. Joulun viettoon ehtii varmasti rauhallisemmalla mielellä, kun ennakoi ja varaa riittävästi aikaa", muistuttaa ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen poliisilaitoksesta.

Pohjois-Savon Ely-keskuksen liikenneturvallisuusasiantuntijan Kyllikki Komulaisen mukaan Itä-Suomessa jatketaan hyvää yhteistyötä liikenneturvallisuuden edistämisessä. Esimerkiksi tiet hoidetaan joulun vilkkaan liikenteen aikana tehostetusti. Komulainen kuitenkin toivoo jokaiselta tielläliikkujalta vastuunottoa sekä omasta että muiden turvallisuudesta.

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Tuula Taskinen, Liikenneturva (puh. 040 8461422)
Ylikomisario Petri Pahkin, Itä-Suomen poliisilaitos (puh. 0500 708193)
Liikenneturvallisuusasiantuntija Kyllikki Komulainen, Pohjois-Savon Ely-keskus (puh. 040 5221 329)