Tiedote
Autoilu
Vaasa

Liikenneturva järjestää yhdessä Käyttöauto Vaasan ja liikennetoimittaja Timo Koskisen kanssa turvallisuuspäivän seniorikuljettajille ja turvallisuudesta kiinnostuneille autoilijoille torstaina 22.5.2014 Käyttöautossa Vaasassa, os. Rantamaantie 35.

Turvallisuuspäivän aikana Liikenneturvan suunnittelija Aulikki Schrey kertoo selviytyykö seniori liikenteessä ja miten ikääntyminen vaikuttaa ajamiseen. Liikenneturvan turvallisuusinsinööri Ari-Pekka Elovaara puhuu seniorille sopivan auton valinnasta, autojen uudesta turvateknologiasta ja autoilun apuvälineistä. Liikenneturvan tietoiskut pidetään tasatunnein klo 11, 13, 14 ja 15. Kahvitarjoilu.

Tilaisuudessa seniorikuljettajilla on mahdollisuus kokeilla, miten automaattivaihteinen auto helpottaa ajamista ja antaa aikaa liikenteen tarkkailuun. Automaattivaihteisia autoja voi koeajaa autoliikkeen edustajien ja Timo Koskisen opastuksella kello 11 alkaen.

Tilaisuudessa vierailee AgeMan®

Toimittajille tarjotaan mahdollisuus tutustua AgeMan® ikäpukuun klo 10 – 11 (ilmoittautumiset etukäteen). Ikäpuvun avulla voi kokeilla ja vertailla eri automallien ominaisuuksia, kun liikkuminen on vaivalloista ja näkö sekä kuulo ovat heikentyneet. AgeMan®  -ikäpuvun tuo paikalle esteettömyysratkaisuja tarjoava Avaava.

Valitse auto huolellisesti

Ajoergonomia ja käyttömukavuus ovat erityisen tärkeitä ikääntyville kuljettajille. Auton penkille istumisen ja autosta poistumisen tulisi olla helppoa ja istuma-asennon mukava pitkilläkin matkoilla. Seniorit haluavat myös ajaa autolla, joka on käytössä taloudellinen ja saastuttaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Helppokäyttöinen hallintalaitteisto ja selkeä mittaristo sekä hyvä näkyvyys ovat myös seniorikuljettajien arvostamia asioita.

Seniorikuljettajan ongelmat tulevat useimmiten esille risteysajossa ja monimutkaisissa liikennetilanteissa. Ajomukavuutta ja turvallisuutta parantavat kaikki sellaiset auton ominaisuudet, jotka helpottavat ajoneuvon käsittelyä, liikenteen havainnointia ja vuorovaikutusta muiden liikkujien kanssa. Uudesta tekniikasta löytyy monia käyttökelpoisia ratkaisuja, jotka auttavat kuljettajaa näiden tehtävien hallinnassa. Ajovakauden hallintajärjestelmä ja automaattivaihteisto tuo turvallisuutta ajamiseen. Liikenneturvan Ikänsä ratissa sivulta löytyy tietoa iäkkäille sopivista autoista sekä apua ajoneuvon valintaan.

Tilaisuudessa jaetaan auton arviointilomakkeita ja ikänsä ratissa infokortteja.

Lisätiedot:
Liikenneturvan yhteyspäällikkö Heli Lintamo, puh. 0207282376.