Tiedote
Autoilu
Jyväskylä

Jyväskylän Rengasratsian tiedotustilaisuus pidetään maanantaina 9.9. klo 10.45-11.30. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan rengasratsiaa tien päälle.

Ratsiapaikka: 9-tie, Jyväskylästä Muurameen päin tultaessa moottoritien päättymisen jälkeinen oikealla oleva isohko P-alue.

Tarkkaile renkaidesi kuntoa ja ilmapaineita

Kuljettajan on tärkeä tietää oman auton renkaiden kunto ja myös tunnistaa ajamiseen vaikuttavat keliolosuhteet. Syksyn sadekelit vaativat autoilijalta ennakoivaa ajotapaa ja sadekeleille turvallisia renkaita. Kulunut rengas lähtee helposti vesiliirtoon, ellei kuljettaja hidasta nopeutta kelin mukaiseksi.

Nyt on oikea aika tarkistaa, että renkaat ovat laillisessa ja hyvässä kunnossa. Tärkeää on myös pitää huolta oikeasta rengastuksesta, riittävästä kulutuspinnasta sekä tarkistaa säännöllisesti renkaiden ilmanpaineet. Nämä kaikki vaikuttavat auton ajettavuuteen ja erityisesti siihen, miten se käyttäytyy yllättävissä tilanteissa.

Neljän millin suositus urasyvyydeksi

Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 mm, mutta turvasuositus sadekelillä on 4 millimetriä. Mikäli urasyvyys on alle suosituksen, on syytä noudattaa sadekelillä erityistä varovaisuutta ja miettiä, olisiko renkaat syytä uusia.

Syksyn rengasratsiassa tarkastetaan renkaiden urasyvyyksiä ja ilmanpaineita sekä kysellään kuljettajilta arviota omien renkaidensa kunnosta. Poliisin valvontatyön ohella Autonrengasliiton ”valkoasuiset rengastohtorit” jakavat rengastietoa ja keräävät tutkimusaineistoa renkaiden syyskunnosta. Liikenneturva on mukana palkitsemassa osallistuvia autoilijoita ja kertomassa turvallisesta ajotavasta.

Neljä rengasvinkkiä syksyyn:

  • Turvasuositus kesärenkaiden urasyvyydeksi on vähintään 4 mm.
  • Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa.
  • Huomioi, että hyvätkään renkaat eivät auta, jos kuljettaja ottaa riskejä.
  • Muista, että vanhat renkaat voi palauttaa veloituksetta kierrätykseen.

Lisätietoja:

ratsiapäällikkö Marko Lilja, Autonrengasliitto (puh. 050 308 4923)
ylikonstaapeli Teemu Keränen, Sisä-Suomen poliisilaitos (puh. 050 340 3608)
yhteyspäällikkö Leena Piippa, Liikenneturva (puh. 0400 640 688)

Tagit: 
Auton renkaat