Tiedote
Kävely ja pyöräily
Jyväskylä

Liikenneturvan Jyväskylän toimipiste haluaa Suomen satavuotisjuhlan kynnyksellä muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä viemällä 100 Suomi-neidon muotoista heijastinta Jyväskylässä Ylistön sillan kaiteisiin.

Heijastimet ilmestyvät juhlavalaistulle sillalle itsenäisyyspäivän aattona eli 5.12.2017, ja lisää loistoa kaipaavat ohikulkijat voivat napata sillalta mukaansa heijastimen.

Liikenneturvan tavoite on, että kaikilla pimeän aikaan teillä ja kaduilla liikkuvilla olisi käytössä jonkinlainen heijastin. Joka päivä liikenteessä tehdään satoja päätöksiä turvallisen liikkumisen puolesta. Heijastinta käyttämällä lisää omaa näkyvyyttään ja siten osoittaa huomioivansa kanssaliikkujat.

Heijastimen käyttö on kädenojennus erityisesti autoilijoille, joilta vaaditaan syksyn pimeillä keleillä entistäkin suurempaa tarkkaavaisuutta liikenteessä.

Kuva: Tomi Rossi/LiikenneturvaHeijastimissa enemmän on parempi

Tärkeää on kiinnittää heijastimia siten, että näkyy autoilijalle joka suunnasta. Erilaiset heijastimet eivät ole toisiaan poissulkevia vaan toisiaan täydentäviä. Mitä useampia heijastimia käytetään, sen paremmin autoilija näkee pimeässä tai hämärässä kulkevan jalankulkijan.

Riippuvat heijastimet kannattaa kiinnittää polven korkeudelle niin, että ne pääsevät vapaasti heilumaan. Stretch- tai jousiheijastimen voi kiinnittää ranteeseen, kyynärvarteen tai sääreen.

Heijastinliivit ovat myös hyvä tapa näkyä, sillä niissä heijastavaa pintaa on runsaasti. Näkymistä voi täydentää myös erilaisilla heijastavilla tuotteilla, kuten hanskoilla, kaulaliinoilla, pipoilla, säärystimillä ja repuilla.

Liikenneturva haluaa toivottaa kaikille suomalaisille loistavaa itsenäisyyspäivää!

Tagit: 
Heijastin