Tiedote
Mikkeli

Talviajamisen kertaaminen on paikallaan kaikille kuljettajille

Kelien muuttuminen epävakaisemmiksi ja talvisemmiksi vaatii kuljettajalta liukkaalla ja pimeällä ajamisen taitojen kertausta. Suureen osaan talvikelin onnettomuuksista liittyy myös ajoneuvon hallinnan menettäminen. Erityisesti naisten ajamat onnettomuudet tapahtuvat talvella ja liukkaalla, kun ajoneuvon hallinta menetetään. Monet naiset kaipaavatkin ajoneuvon käsittelytaitoihinsa parantamista etenkin liukkaalla ajettaessa.

Talvikelien haasteisiin on hyvä varautua nopeuden vähentämisellä ja turhien riskitilanteiden välttämisellä. Alennetut talvi- ja pimeänajan nopeusrajoitukset toimivat tästä hyvänä muistuttajana.

Leidit kertaavat teoriaa ja liukastelevat radalla

Leidit liukkaalla –kertauskurssille osallistuvat naiset saavat lyhyen tietopaketin talviautoilun keskeisistä asioista. Radalla Leidit pääsevät testaamaan ja harjoittelemaan liukkaalla ajamista suoralla ja kaarteessa sekä saavat tietoa oman autonsa erityispiirteistä talviajossa. Harjoittelu tapahtuu Liikenneturvan kouluttajien opastuksella kurssilaisten omilla autoilla.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mukaan koulutuksiin tai seuraamaan niitä!

Leidit Liukkaalla la 23.11.2013 Juvan Ajoharjoitteluradalla (Kuljuntie 27, Juva)
kello 9.00-12.00 ja kello 12.30-15.30

Lisätietoja koulutuksista ja sitovat ilmoittautumiset, mieluiten sähköpostilla:
Liikenneturva, Mikkelin aluetoimisto, yhteyspäällikkö Eini Karvonen: eini.karvonen [at] liikenneturva.fi tai puh.020 7282 395

Lauantain molemmissa ryhmissä on vielä tilaa, joten rohkeasti mukaan vaan!