Tiedote
Jalankulku
Kävely ja pyöräily
Kuopio

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita katsomaan esityksiä!

Kysy tarkempi aikataulu:

Tuula Taskinen, yhteyspäällikkö Liikenneturva Kuopio puh.040 8461422
Eini Karvonen, yhteyspäällikkö Liikenneturva Mikkeli puh.040 5358898
Mari Voutilainen, yhteyspäällikkö Liikenneturva Joensuu puh.0400 960177

Itsenäiseksi liikkujaksi opitaan pikkuhiljaa

Lapsi ei opi kulkemaan liikenteessä, jos häntä kuljetetaan joka paikkaan. Lapset tarvitsevat kokemuksia liikenteestä, jotta oppivat toimimaan turvallisesti. Tärkeää on myös se, millaisen esimerkin lapsen vanhempi tai huoltaja itse antaa.

Liikenne on lapsen silmin aivan erilainen paikka kuin aikuiselle. Se täyttyy yllättävistä tapahtumista, jotka vievät mennessään lapsen huomion. Lapsen on vaikea ymmärtää liikenteen monimutkaisia tapahtumia ja syy-yhteyksiä. Hän myös helposti luottaa siihen, että muut tiellä käyttäjät huomioivat hänet ja noudattavat omalta osaltaan liikennesääntöjä.

Lapset kertaavat tärkeimmät liikennesäännöt

Taikaesityksen Taikuri Alfrendo tulee omalta omituiselta Angleeran saareltaan käymään Suomessa. Hänelle liikenne on vieläkin monimutkaisempaa kuin lapsille. He pääsevätkin opettamaan Alfrendoa ja pohtimaan yhdessä, miten liikenteessä voi oikein selviytyä. Mitä ovat nuo pompulaiset eriväriset valot risteyksissä ja oudot seepran raidat tiessä?

Taikuri Alfrendo on kuopiolaisen taikurin Jukka-Tapio Keräsen taiteilijanimi. Esitys on tehty yhteistyössä Liikenneturvan Kuopion toimipisteen kanssa.  Esityksessä kerrataan kotona ja koulussa opittuja toimintatapoja, joista tärkein on turvallinen tienylitys. Myös pyöräilykypärän ja heijastimen tarpeellisuus hoksataan yhdessä Alfrendon kanssa.

Esityksen lisäksi koulut saavat materiaalikassin, josta löytyy vinkkejä liikennekasvatukseen.

Vuosittain liikenteessä on viime vuosina menehtynyt vuosittain kymmenkunta alle 15-vuotiasta, ja jalankulkijoina heistä on menehtynyt keskimäärin kaksi.

Lue lisää liikenneturvallisuusviikosta.

Liikenneturvan materiaalit liikenneturvallisuusviikolle.

Lue lisää lasten liikenneonnettomuuksista.

Tagit: 
lasten liikenneturvallisuus, lasten liikenneonnettomuudet, opettajan materiaali, liikenneturvallisuusviikko