Tiedote
Kävely ja pyöräily
Tampere

Pirkanmaan liikenneturvallisuusyhteistyöryhmän tempauksessa tiistaina 13. marraskuuta jaetaan heijastimia sekä pyöränvaloja niille, joilta ne puuttuvat. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa Tampereen Muotialan kaupunginosassa.

Alkaneen talven ja sen tuoman pimeyden myötä suojateiden ja niillä kulkevien ihmisten näkyvyys on entistäkin tärkeämpää. Heijastimien ja valojen käyttö on tärkeää, koska tummiin pukeutunutta jalankulkijaa tai valotonta pyöräilijää on todella vaikea tai lähes mahdoton havaita hämärässä – vaikka ajettaisiin taajamanopeuksia.

Pirkanmaan liikenneturvallisuusyhteistyöryhmä (Liikenneturva, Sisä-Suomen poliisilaitos, Pirkanmaan pelastuslaitos, Pirkanmaan ELY-keskus sekä Liikennevirasto) järjestää tiistaina 13.11. klo 7.45 alkaen Muotialan kaupunginosassa tempauksen, jossa kiinnitetään huomiota kävelijöiden ja pyöräilijöiden näkyvyyteen sekä autoilijoiden käyttäytymiseen suojateiden kohdalla.

Tempauksen järjestävät tahot kokoontuvat kello 7.45 Muotialantiellä Steiner-koulun läheisyydessä. Siitä suunnataan heijastamaan koululaisia, joista ensimmäiset aloittavat päivänsä kello 8.15.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan tapahtumaa.

Tempauksessa liikenneturvallisuusryhmä jakaa ja kiinnittää heijastimia sekä pyöränvaloja niille, joilta ne puuttuvat. Samalla annetaan kulkijoille vinkkejä turvallisesta liikkumisesta suojateiden kohdalla.

Lisätietoja:

yhteyspäällikkö Marko Nieminen, Liikenneturva (puh. 020 7282 373)

liikenneturvallisuusasiantuntija Leena-Maria Mäntylä, Pirkanmaan ELY-keskus (puh. 0295 036 317)

Tagit: 
Heijastin