Tiedote
Pyöräily
Lahti

Liikenneturvan seurantojen* mukaan joka toiselta suomalaiselta puuttuu pyöräillessä lain vaatima valo pimeän aikaan. Paitsi että kunnollinen valo auttaa polkiessa näkemään, helpottaa se myös muita tiellä liikkujia havaitsemaan pyöräilijän.

”Vaikka itse vielä näkisi minne polkea, ei se tarkoita, että muut liikkujat havaitsisivat pimeän pyöräilijän ajoissa. Valotonta pyöräilijää voi olla vaikea havaita valojen ja varjojen kätköistä”, muistuttaa Liikenneturvan koulutusohjaaja Ari-Pekka Lattu.

Valovelhot loihtivat pyöräilijöistä näkyvämpiä

Talvipyöräilykauden alkamisen kunniaksi Liikenneturva, Poliisi, Lahden kaupunki ja Royal Cycling Team haluavatkin tehdä pyöräilijöistä mahdollisimman näkyvän osan kaupunkikeskustaa.

Pyöräilybaanan avajaistapahtumassa valovelhot jakavat pimeille pyöräilijöille valoja. Ne, joilta valo jo esimerkillisesti löytyy, palkitaan heijastimilla.

Pyöräilijöille on tarjolla myös pieni huoltopiste, jossa saa täytettyä tyhjät pyöränrenkaat ja rasvattua ketjut. Huollon aikana pyöräilijä voi myös nauttia kupillisen kahvia.

Talvipyöräilykö muka hankalaa?

Tapahtumalle tukensa antanut Pyöräliitto muistuttaa #pyöräilytalvi -kampanjassa, että talvipyöräilystä ei pidä tehdä liian hankalaa. Normaali talvipukeutuminen riittää loistavasti. Jatkamalla pyöräilyä läpi talven pääsee nauttimaan ulkoilmasta, hyvästä olosta sekä kätevästä liikennemuodosta.

#Pyöräilytalvi-kampanja painottaa talvipyöräilyn mutkattomuutta ja kannustaa ihmisiä kulkemaan pyörillä ympäri vuoden.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa.

Aika: perjantai 18.11.2016 kello 14.00
Paikka: Aleksanterinkatu, Sokoksen edusta.

Lisätietoja:

Ari-Pekka Lattu, Liikenneturva, 050-4619662
Erkki Wahlfors, Royal Cycling Team ry, 050-306 5152

*Liikenneturva tarkkailee pyöräilevien valojen käyttöä pimeällä valtakunnallisesti. Vuonna 2015 pyörän valoja käytti 47 prosenttia suomalaisista. Havaintojen määrä oli noin 6700.