Tiedote
Autoilu
Jalankulku
Mikkeli

Pohjois-Savon Ely-keskus ja Liikenneturva järjestivät syksyllä 2014 suojatiepiirustuskilpailun Itä-Suomen alakoululaisille. Koululaisten tehtävänä oli piirtää ja kirjoittaa suojatiekokemuksistaan opettajien johdolla. Opettajia kannustettiin piirtämisen ja tarinoiden kirjoittamisen lomassa käsittelemään oppilaiden kanssa tien ylittämistä ja siihen liittyviä haasteita.

Kilpailuun osallistui yhteensä 24 koulua ja piirustuksia tai tarinoita saatiin kaiken kaikkiaan noin 450. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden koulujen piirustukset löytyvät Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimijan kuvapankista: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/sets/

Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvottiin Jopo-polkupyörä ja pyöräilykypärä. Onnetar suosi Mikkelin Otavan koulun neljäsluokkalaista Alexia. Palkinto luovutetaan keskiviikkona 26.11.2014 Mikkelin Otavan koululla (Otavantie 2D) klo 11.45.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan palkitsemista!

Kouluja on kannustettu hyödyntämään piirustuksia kilpailun jälkeen esimerkiksi esittelemällä niitä vanhempainilloissa ja keskustelemalla yhdessä vanhempien kanssa lasten kokemuksista. Samalla on luontevaa muistuttaa myös autoilevia vanhempia heidän roolistaan ja vastuustaan suojatieturvallisuuden parantamisessa.

Lisätietoja:
Eini Karvonen, Liikenneturva, p. 020 7282 395
Noora Airaksinen, Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija, p. 0400 922 372
Kyllikki Komulainen, Pohjois-Savon Ely-keskus, p.0295 026 729

Lue lisää aiheesta: Liikenneturvan kyselyn mukaan suomalaiset haluavat turvallisen suojatien

Tagit: 
suojatiepiirustuskilpailu