Tiedote
Autoilu
Kouvola

Liikenneturvan kouluttaja, liikenneopettaja Tiina Hannula havainnollistaa ikääntymisen vaikutuksia autoiluun ja antaa selviytymisvinkkejä turvalliseen autoiluun. Vanhempi konstaapeli Kari Niiva Kaakkois-Suomen poliisista kertoo puolestaan poliisin näkökulmasta kokemuksia ikääntyvistä kuljettajista.

Ajomukavuutta ja turvallisuutta liikenteeseen sopivilla lisävarusteilla

Ajoneuvon käsittelyä, liikenteen havainnointia ja muiden liikkujien kanssa vuorovaikutusta parantavia ominaisuuksia löytyy uusista autoista moneen tarpeeseen. Luumäellä kokeilussa oleva automaattivaihteinen auto antaa kuljettajalle liikenteessä pelivaraa, kun kuljettajalla jää enemmän aikaa vaihteiden vaihtamisen sijaan muun liikenteen havainnointiin. Automaattivaihteisella autolla ajaminen sujuu ikääntyvällä helposti pitempään, kun automaattinen vaihteisto ei vaadi niin paljon jalka- ja käsivoimia. Myös monet muut tekniset ratkaisut, kuten peruutustutkat, kaistavahdit ja myös erityisesti toimintaesteisille suunnitellut laitteet soveltuvat usein myös ikääntyville kuljettajille.

Etelä-Karjalassa liikenne on iäkkäälle riski

Etelä-Karjalan liikenteessä iäkkäiden (yli 64 -vuotiaiden) osuus tieliikenteessä loukkaantuneista oli vuonna 2015 suhteellisesti korkeampi kuin koko maassa. Tieliikenteessä loukkaantuneista 15 prosenttia oli koko maassa iäkkäitä ja kuolleista joka neljäs oli iäkäs. Etelä-Karjalassa tieliikenteessä loukkaantuneista yli 64-vuotiaita oli Tilastokeskuksen ennakkotilastojen mukaan 18 prosenttia. Koko maassa loukkaantuneiden määrä on pysynyt kymmenen vuotta samalla tasolla.

Kertausta ikäautoilijalle -tilaisuus järjestetään Luumäellä Seurantalo Joukolassa (Torikatu 1, Luumäki) torstaina 21.4.2016 kello 13.00-16.00. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Liikenneturvan Kouvolan toimipiste, Kaakkois-Suomen poliisi ja Luumäen kunta. Tilaisuus on maksuton ja toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan koulutusta!

Lisätietoja:
Tiina Hannula, puh. 0400 824 996
Tarja Korhonen, puh. 040 5341183

Liikenneturvan Ikänsä ratissa -sivusto

Kuljettajan itsearviointi

Tagit: 
Iäkkäät, ikänsä ratissa, senioriautoilijat, autoilija