Tiedote
Jalankulku
Kouvola

Liikenneturvan toinen kansallinen heijastinpäivä aloittaa lokakuun. Keskiviikkona 1.10. Liikenneturvan toimipisteet järjestävät tapahtumia eri puolilla maata, ja Kaakkois-Suomessa heijastinpäivää vietetään Kotkassa. Päivän aikana muun muassa omien heijastinten tehokkuutta voi testata Kauppakeskus Pasaatissa. Sen lisäksi heijastinpartiot jakavat heijastimia niin autoileville kuin käveleville kulkijoille, ja pimeät pyörätkin varustetaan valaisimin, jos niitä Kotkan keskustassa tavataan. Kampanjassa on mukana Liikenneturvan sekä Kotkan kaupungin liikenneturvallisuusryhmän väkeä.

Kauppakeskus Pasaatissa olevassa Liikenneturvan infopisteessä voi kello 10 – 14 testata oman heijastimensa tehokkuuden ja vaihtaa vanhan ja kuluneen heijastimen uuteen tehokkaampaan versioon. Liikenneturvan kouluttajilta ja Kotkan kaupungin liikenneturvallisuusryhmän jäseniltä on mahdollisuus myös saada heijastimia, jotka he kiinnittävät ulkoiluvaatteisiin, jotta heijastimet tulevat heti käyttöön.

Kauppakeskusinfon jälkeen heijastinten käytöstä kampanjoidaan poliisin kanssa autoilijoiden parissa. Poliisit pysäyttävät autoja Kotkan keskustan tuntumassa, ja samalla ulos jalkautuvat heijastinpartiot jakavat autoissa matkustaville heijastimet. Autoilijat manaavat pimeitä kulkijoita liikenteessä, joten myös autoilijan itsensä kannattaa muistaa näkyä.

Päivän hämärtyessä liikenneturvallisuuspartiot liikkuvat Kotkan keskustassa tarkkailemassa heijastinten näkyvyyttä. Pimeät kävelijät varustetaan heijastimin, ja pimeille pyöräilijöille kiinnitetään valot pyörään. Liikenneturvan viimevuotisten tarkkailujen mukaan valaistuilla alueilla heijastin oli käytössä joka toisella kävelijällä. Valottomia pyöräilijöitä on vieläkin useammin liikenteessä, vaikka jokaisessa ajoneuvossa valoja tulisi illan ja aamun hämärissä käyttää.

Lisätiedot: Yhteyspäällikkö Anna-Maija Hinkkanen, Liikenneturvan Kouvolan toimipiste, puh. 020 7282 369 ja 040 719 5394