Tiedote
Kävely ja pyöräily
Autoilu
Jyväskylä

Valmet, Liikenneturva ja poliisi tempaisevat aamulla turvallisen työmatkan puolesta

Liikenneturva ja poliisi ovat torstaina 1.10. klo 79 Jyväskylän Rautpohjankadulla tarkkailemassa työmatkojen sujumista yhdessä Valmetin turvallisuushenkilöstön kanssa. Heijastinpäivän tempauksessa keskitytään erityisesti jalankulkijoiden näkymiseen ja turvallisiin tienylityksiin. Rautpohjankadun suojatien kohdalla on nopeusnäyttö, josta autoilijat voivat tarkistaa oman ajonopeutensa.  Aamujen pimeneviä työmatkoja turvaamaan Valmet jakaa jalkaisin kulkeville heijastimia.

Liikenneturvan ”heijastinfeissarit” värväävät päivällä heijastimien kausikäyttäjiä

Liikenneturva on Jyväskylän kävelykadulla torstaina 1.10. klo 11–13 muistuttamassa siitä, että heijastinkausi alkaa ja nyt olisi hyvä aika kaivaa heijastimet pöytälaatikoista esille.  Värikkäisiin heijastinliiveihin pukeutuneet feissarit testaavat vanhoja heijastimia ja lahjoittavat uusia heijastimia heijastimien käyttöön sitoutuville.

Heijastimesta saa parhaan hyödyn, kun sen kiinnittää oikein

  • Anna sen heilua. Riippuva heijastin kannattaa kiinnittää polven korkeudelle niin, että se pääsee vapaasti heilumaan.
  • Roikota ranteesta. Ranne on hyvä paikka jousiheijastimelle.
  • Mitä enemmän, sen parempi. Mitä useampia heijastimia käytetään, sen paremmin autoilija näkee pimeässä tai hämärässä kulkevan.

Lisätietoa:
Yhteyspäällikkö Leena Piippa, puh. 0400 640 688

Lisätietoa heijastimesta ja heijastinpäivästä löydät osoitteesta: www.liikenneturva.fi/heijastinpaiva
*Heijastimen käyttöastetta on pimeän ja hämärän aikaan tarkkailtu Liikenneturvan toimesta jo vuodesta 1993. Vuonna 2014 heijastinta käytti 56 prosenttia suomalaisista.

Tagit: 
Heijastin, heijastinpäivä, heijastansinua