Tiedote
Joensuu

Tempaus järjestetään Sirkkalan sillan kaupungin puolella, yliopiston/uimahallin tienoolla ja Suvantosillan/Rantapuiston alueella perjantaina 7.10. klo 16.30-18.
Pimenevät illat ja aamut vaikeuttavat kävelijöiden ja pyöräilijöiden havaitsemista liikenteessä - myös valaistuissa taajamissa. Liikenneturvan seurantojen mukaan heijastin uupuu joka toiselta jalankulkijalta taajamissa. Pyöränvaloa käyttää vain puolet pyöräilevistä.

"Valaisemattomien teiden lisäksi heijastin auttaa näkymään myös valaistuissa ympäristöissä, joissa katu- ja mainosvalot sekä puiden ja pensaiden varjot hankaloittavat havainnointia. Etenkin silloin, jos näkyvyys on huonontunut vaikkapa sateen tai sumun takia, on toki olennaista sovittaa oma ajonopeus niin, että tarvittavat havainnot ehtii tehdä ajoissa", Liikenneturvan yhteyspäällikkö Mari Voutilainen toteaa.

Liikenneturva ja LähiTapiola Itä muistuttavat, että viimeistään nyt on aika kiinnittää heijastin ja sytyttää pyörään valo. Samalla on hyvä varmistaa, että kaverit loistavat myös!

Lisätietoja:
Liikenneturva, yhteyspäällikkö Mari Voutilainen, puh. 0400-960 177, mari.voutilainen [at] liikenneturva.fi
LähiTapiola, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Hanna Plosila, puh. 040 591 7746, hanna.plosila [at] lahitapiola.fi

Liikenneturva kampanjoi valtakunnallisesti heijastimen käytöstä teemalla #heijastansinua. Viimeistään nyt on aika kiinnittää heijastin ja varmistaa, että kaveri loistaa myös. 

Tagit: 
Heijastin, heijastansinua