Tiedote
Autoilu
Valtakunnallinen

Liikenneturva ja Liikennevakuutuskeskus ovat yhteistyössä toteuttaneet Autolla Suomessa -esitteen. Yhden A4:n kokoinen ja kaksipuolinen esite sisältää autolla liikkumisen tärkeimmät asiat kompaktissa sekä helposti jaettavassa ja käytettävässä muodossa.

Esite on tehty kahdeksalle eri kielelle: suomeksi, englanniksi, venäjäksi, kiinaksi, japaniksi, espanjaksi, ranskaksi ja italiaksi. Se onkin suunnattu ensisijaisesti Suomeen saapuville turisteille, jotka yhä useammin autoilevat itsenäisesti paikasta toiseen. Esitettä voidaan jakaa esimerkiksi autovuokraamoissa, tullissa ja muissa tarpeellisissa paikoissa.

“Tämän avulla haluamme parantaa kaikkien tielläliikkujien turvallisuutta. Saimme jo jokin aika sitten kentältä viestejä, että tällaiselle esitteelle olisi tarvetta. Olemme tyytyväisiä, että voimme nyt yhdessä Liikennevakuutuskeskuksen kanssa tarjota eri toimijoille entistä paremmat lähtökohdat ohjeistaa autoilevia turisteja”, kertoo Liikenneturvan koulutusohjaaja Toni Vuoristo.

”Esite sopii hyvin muun muassa Suomessa ahkerasti vieraileville venäläisille. Myös ostosmatkailijan on hyvä tietää, mitä Suomen liikenteessä kannattaa huomioida”, kertoo Venäjä-asiantuntija Seija Väyrynen Liikennevakuutuskeskuksesta.

Esite eri kieliversioineen löytyy Liikenneturvan verkkosivuilta katsottavaksi, ladattavaksi ja tulostettavaksi. Näin esimerkiksi autovuokraamoyritys saa esitteen nopeasti käyttöönsä, ja sitä voi helposti tulostaa lisää tarpeen mukaan.

Revontulia voi pysähtyä ihailemaan – mutta vain turvallisessa paikassa

Esitteessä on ohjeita muun muassa turvalaitteista, valojen käytöstä, nopeusrajoituksista ja vaikeista ajo-olosuhteista. Tärkeä kohderyhmä ovat esimerkiksi kiinalaisturistit, joita saapuu Lappiin yhä enemmän. He myös liikkuvat paikasta ja nähtävyyksistä toiseen aiempaa itsenäisemmin.

“Lapissa matkailijoita kiinnostavat usein revontulet, joita pysähdytään tarkkailemaan. Esitteessä muistutetaan, että se on tehtävä turvallisesti eli esimerkiksi parkkipaikalla. Ei niin, että jätetään auto pimeänä tielle tai katsellaan taivaalle ajon aikana. Turvallisuus ensin kaikissa tilanteissa”, muistuttaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Petri Niska Rovaniemeltä.

Liikenneturva ja Liikennevakuutuskeskus toivottavat kaikille Suomessa autoileville turvallista matkaa!

Lisätietoja:

koulutusohjaaja Toni Vuoristo, Liikenneturva (puh. 020 7282 349)
yhteyspäällikkö Petri Niska, Liikenneturva (puh. 020 7282 383)
Venäjä-asiantuntija Seija Väyrynen, Liikennevakuutuskeskus (puh. 040 450 4683)

liikenneturva.fi/autollasuomessa

Liikenneturva edistää tieliikenteen turvallisuutta vaikuttamalla ihmisten liikennekäyttäytymiseen ja liikennekulttuuriin. Liikenneturva on valtakunnallinen liikenneturvallisuustyön keskusjärjestö, jolla on 57 jäsenyhteisöä. Toiminta ulottuu koko maahan 12 toimipisteen kautta.

Liikennevakuutuskeskus (LVK) turvaa viimekädessä liikennevahingon kärsineen oikeudet ja huolehtii lakisääteisen liikennevakuutusmaksun laiminlyönnin seurauksista. Keskuksessa toimiva Onnettomuustietoinstituutti (OTI) edistää liikenneturvallisuutta koordinoimalla liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien toimintaa ja keräämällä tilastotietoa onnettomuuksista. Lukuisia kansainvälisiä tehtäviä hoitavan keskuksen jäseniä ovat kaikki liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt Suomessa. www.lvk.fi