Tiedote
Autoilu
Jalankulku
Kävely ja pyöräily
Helsinki

Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla vietetään lauantaina 13. lokakuuta liikenneturvallisuuspäivää. Älliä liikenteeseen -päivän aikana kävijät pääsevät tutustumaan heijastimen ja pyöräilykypärän hyötyihin sekä kokemaan tarkkaamattomuuden riskit liikenteessä. Koko perheen tapahtumassa tarjolla on myös suojatiesääntöjen kertausta sekä mahdollisuus maalauttaa suojatieraidat kasvoihinsa.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa. Ilmoitathan tulostasi etukäteen pe 12.10. mennessä osoitteeseen meeri.sorjonen [at] liikenneturva.fi. Katso päivän ohjelma ja aikataulu tästä.

Älli ja aivojen käyttäminen on Heurekassa esillä muutenkin, sillä samana päivänä avautuu uusi Aivot narikasta! -näyttely. Tapahtuman aikana kävijät pääsevät tutustumaan myös muihin käynnissä oleviin näyttelyihin, esimerkiksi kaupunkien toimintoja avaavaan Älykäs kaupunki -näyttelyyn, joka sekin linkittyy vahvasti liikenneturvallisuusteemaan.

”Eri-ikäiset kävijät pääsevät teemapäivän aikana kokemaan tärkeitä liikenneteemoja osallistavalla tavalla. Yhteistyö Heurekan kanssa sopii molemmille osapuolille mainiosti, sillä aivoteema ja ällin käyttäminen sopii liikenteeseen paremmin kuin hyvin”, iloitsee Liikenneturvan Uudenmaan alueen yhteyspäällikkö Meeri Sorjonen.

Tapahtumassa paikalla ovat myös Risto Räppääjä sekä TV:stä tutut Maltti ja Valtti. Paikan päällä voi esimerkiksi tutustua uutuuskirjaan Risto Räppääjä liikenteessä.

Lähes puolet suomalaisista käyttää pyöräillessään kypärää

Heurekassa niin ikään lauantaina alkavassa näyttelyssä ”Aivot narikasta!” aktivoidaan keskusyksikköämme. Lauantain tapahtumassa pääsee myös itse kokeilemaan, miten tehokkaasti pyöräilykypärä suojaa aivovammoilta.

”Jos pyörällä kaatuu tai joutuu kolariin, päätä useammin kolhiutuvat raajat. Päävammat ovat kuitenkin laadultaan vakavampia. Kypärä on tehokas suoja päävammoja vastaan”, summaa Liikenneturvan suunnittelija Jyrki Kaistinen.

Liikenneturvan seurantojen* mukaan 44 prosenttia suomalaisista käytti kypärää pyöräillessään vuonna 2017.

”Kypärän käyttöasteessa trendi on nousujohteinen. Yhä useammalla kypärä on itsestäänselvä osa pyörällä liikkumista”, Kaistinen kehuu.

Älliä liikenteeseen -tapahtuma järjestetään yhteistyössä Heurekan, Liikenneturvan ja Henry Fordin Säätiön kanssa.

*Liikenneturva tarkkailee pyöräilevien kypärän käyttöä valtakunnallisesti. Vuonna 2017 pyöräilykypärää käytti 44 prosenttia pyöräilevistä.

Tagit: 
pyöräilykypärä, kypärä, Heijastin, tarkkaamattomuus