Liikennevinkki
Autoilu
Raskas liikenne

Kaupungeissa lumitöitä hidastaa erityisesti tilan puute, johon oman lisänsä tuovat suojasäällä katoilta pudonneet lumet. Jalkakäytävien ollessa hangen valtaamia, jalankulkijat voivat joutua siirtymään ajoradalle. Autoilijalle tilanne on haasteellinen. Lumivallit heikentävät näkyvyyttä ja kaventavat ajoratoja. Lisäksi monin paikoin tehtävät lumenluontityöt heikentävät liikkumisen sujuvuutta ja hidastavat matkantekoa.

- Etenkin kaupungeissa autoilevilta kuljettajilta vaaditaan nyt yhteispeliä. Nopeudet tulee pitää alhaisina ja aurakalustolle on syytä antaa se tila ja aika jota se tarvitsee. Kun lumet on putsattu, liikenne helpottuu ainakin hetkellisesti toteaa koulutusohjaaja Toni Vuoristo Liikenneturvasta.

Vältä aura-auton ohittamista

Teiden kuntoa ylläpitämään lähtevät aura-autot tarvitsevat riittävää huomiota muilta tielläliikkujilta. Aura-autot ovat liikenteessä usein juuri silloin kuin keli on huonoin.

Aura-auton on usein ajettava huomattavan keskellä tietä, jotta tien keskiosan lumivalli tulee auratuksi. Kun kohtaat auraajan, on hyvä vähentää nopeutta ja väistyä lähelle tien reunaa. Lisäksi on syytä varautua siihen, että auraus voi heikentää näkyvyyttä lumen pöllytessä. Ohittamaan ei pidä lähteä jos näkyvyyttä eteen ei ole. Ohittamista on myös turha kiirehtiä, sillä aura-auton kuljettaja on ohjeistettu aika ajoin päästämään taakseen tulleen jonon ohi. Odota ohitusmahdollisuutta rauhassa.

Lisätietoja:

koulutusohjaaja Toni Vuoristo 020 7282 349