Blogi: Lapin kaivoksilla osataan turvallisuus

Liikenneturva ja Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik rf järjestivät vajaan viikon mittaisen turvavyökiertueen Lapissa. Pääosassa kiertueviikolla oli pyörähtävä auto, jonka avulla havainnollistettiin turvavöiden suojaavaa vaikutusta. Uusina kohteina tänä vuonna olivat Lapin kaivokset. Kiertueella käytiin Agnico Eaglen Kittilän kultakaivoksella ja FQM Kevitsa Miningin Sodankylän kaivoksella.

Blogi: Työpäivän turvallisuus puntarissa

Liikenneturva tarttui työmatkaliikenteen turvallisuuteen omalla osastollaan syyskuun alussa pidetyillä Turvallisuusmessuilla Jyväskylässä. Liikenneturvan osastolla kävijöitä kannustettiin pohtimaan sitä, mistä löytyvät oman työpäivän riskitekijät. Omaan työmatkaan liittyviä riskejä tunnistettiin aika hyvin – parantamista löytyi niin liikenneympäristöstä, ajan varaamisesta työmatkaan kuin ajamiseen keskittymisestä.

Blogi: Liikunta- ja liikennekasvatus alkaa nuorena

Jokainen meistä on saanut harrastaa pesäpalloa ainakin koulussa. Osalle meistä se on myös rakas harrastus, tai jopa ammatti. Pesäpallolla onkin Varsinais-Suomessa jo 90 vuotta pitkät perinteet, eikä itse lajikaan ole paljon tätä vanhempi. Lauri ”Tahko” Pihkala kehitti pesäpallon - Suomen kansallispelin 1910-luvulla, jolloin se on oikeastaan kehittynyt nykymuotoonsa. Pihkala nimettiin liikunnan kunniatohtoriksi vuonna 1969 ja hän ehti nähdä lajin nousun ja merkityksen ennen kuolemaansa vuonna 1981.

Elämyksellistä liikenneoppia nuorille

Nuorten tavoittaminen liikennekasvatuksessa on haasteellinen tehtävä. Alakouluikäiset lapset saadaan parhaiten liikennekasvatuksen piiriin peruskoulussa. Alakoulujen opettajat ovat myös kautta aikojen sisäistäneet vastuunsa koulunsa aloittavien lasten liikkumisen turvaamiseksi. Koulun aloituksen yhteydessä niin kotona kuin koulussa käydään läpi aakkosten ohella lähiympäristön sekä koulumatkan vaaranpaikat.

Tilaa syöte RSS - turvavyö