Blogi: Suojatieturvallisuus on yhteinen asia

Koulujen alun aattona järjestetyssä tempauksessa Helsingin kaupungin Lasten liikennekaupungissa muistutettiin suojatieturvallisuuden tärkeydestä lasten ja nuorten turvalliselle liikkumiselle sekä sitouduttiin suojatieturvallisuuteen Sinä teet suojatien -kampanjan merkeissä.

Tilaisuuden avasi Liikenneturvan Anna-Liisa Tarvainen kiittäen monen eri toimijan yhteisponnistusta tärkeän sanoman levittämisessä. Koulujen alku on erinomainen aika miettiä omaa liikennekäyttäytymistä: miten omalla toiminnallaan voi parantaa suojatieturvallisuutta?

Blogi: Sattumasta kansanliikkeeksi

Tämä liikenneturvallisuustarina sai alkunsa jo viime vuonna Oulun Limingantullissa. Ride oli eräänä syyskuisena torstaiaamuna pyöräilemässä kohti keskustaa, kun hän huomasi suojatien vierellä nyyhkyttävän pienen tytön koulureppu selässään. Pysähdyttyään Ridelle selvisi, että Fiia-tyttö oli menossa kouluun, mutta ei ollut päässyt tien yli. Vilkkaan nelikaistaisen kadun liikennevalot eivät olleet remontin takia toiminnassa ja Fiia oli yrittänyt pitkään suojatien ylitystä onnistumatta siinä – yksikään auto ei ollut hiljentänyt vauhtia.

Tilaa syöte RSS - suojatie