09.07.2014

Imatralaiset Pauliina Puustinen (vas.) ja Riitta Holsti ottivat osaa Liikenneturvan sääntövisaan. Pyöräilyn turvallisuudesta keskusteltaessa molempien mielestä risteykset ovat pyöräilijöille vaarallisia. Imatrallakin on paikkoja, missä pyöräilijöiden täytyy olla erityisen varovaisia ja pyrkiä välttämään vaaratilanteet aina itse väistämällä, koska autoilijat noudattavat sääntöjää vaihtelevasti, Puustinen kertoi.

Sääntövisalomakkeiden kysymyksiin saatiin useimmiten oikeat vastaukset. Suurin osa virheistä koski pyöräilijän väistämisvelvollisuutta pyörätien jatkeen ja ajoradan risteyskohdassa ja kävelykatu-liikennemerkin tuntemista.

Messuvieraat tunnollisia turvavyön käyttäjiä


Messuilla keskustelua liikenneasioista käydään usein liikenteen ammattilaisten kanssa. Törmäyspainon testaamisen jälkeen autonkuljettaja Jouko Kosonen ja Liikenneturvan kouluttaja Kari Vaske pohtivat raskaan liikenteen ongelmia.


Mari Tuunanen käyttää turvavyötä, mutta silti hän halusi testata törmäyspainovaa’assa oman törmäyspainonsa 50 km/h-nopeudella sattuvassa onnettomuudessa. Kari Vaske sai tehtäväkseen laskea Marin normaalipainon.
  
Myös Parikkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Berg kiinnostui törmäyspainovaa’asta, jonka näyttämä lukema oli hänen mielestään odotettua suurempi.

Berg oli tyytyväinen, että myös yleishyödyllisiä liikenneturvallisuusasioita oli esillä messutapahtumassa ja toivotti Liikenneturvan tervetulleeksi jatkossakin.

Messukävijöitä kahden päivän aikana oli noin 4 000.

Kirjoittaja: Anna-Maija Hinkkanen