19.12.2014

Tämän vuoden viimeinen uuden REAK-koulutusmateriaalin päivityskoulutus järjestettiin kurssilaisten pyynnöstä Mikkelissä 12.12. Vastaavia koulutuksia on kuluvan vuoden aikana pidetty useita ympäri Suomea.

Liikenneturvan REAK-kouluttajat tutustuivat uuteen koulutusmateriaaliin varautuneesti, mutta innolla, sillä uuden materiaalin pääasialliseksi käyttöliittymäksi on valikoitunut nettipohjainen sovellus. Muistitikku on ollut pitkään kouluttajien ”työkalupakki”, mutta yhteyksien parantuessa automaattisesti päivittyvä koulutuspaketti nähdään hyvänä vaihtoehtona. ”Onhan se takuuvarmempi ajantasaisen tiedon osalta eikä tarvii muistella onko tikku päivitetty vai ei”, tiivisti mukana ollut kurssilainen.

 

EAK aineiston päivityskoulutuksessa ei käyty läpi uusia metodeja vaan keskityttiin uuden käyttöliittymän mahdollisuuksiin. Toki, kun paikalla on parikymmentä asiansaosaavaa kouluttajaa, niin vinkkien vaihdolta ei voi välttyä. Samalla kouluttajat antoivat myös palautetta, millaisella materiaalilla heillä olisi jatkossa myös käyttöä.

Liikenneturvan koulutusohjaaja Pentti Tervo ja Liikenneturvan jatkokoulutustuoteperhe.

Kirjoittaja: Tomi Rossi ja Eini Karvonen, kuvat: Tomi Rossi