Blogi: Miksi mopoauto tiputettiin nosturista?

Ylitorniolla yhteisö pyrkii helpottamaan nuorison kasvukipuja ja olemaan läsnä. Kunnassa on jo pitkään tehty tasaiseen tahtiin monimuotoista liikenneturvallisuustyötä. Viime aikoina puheissa ja onnettomuusuutisissa ovat toistuneet mopoautoilijat ja mopoilijat. Eri toimijat eivät sulkeneet silmiään ja korviaan asialta, haaste ongelmista päätettiin ottaa vastaan. Marraskuisen perjantai-illan huuman yhteyteen koottiin nuorisotapahtuma, joka huipentui mopoauton tiputtamiseen nosturin nokasta kuuden metrin korkeudesta maahan.

Turvavyö yhä tärkeä valistuskohde

Blogi: "Siitä piti tulla ihan tavallinen ilta"

”Viimeinen muistikuva on, kun kuorma-auton valkoinen kylki piirtyi eteen kuin taulu ja me mennään sitä kohti."

Nämä sanat kuultiin nuoren naisen kertomana elokuvadramatisoinnissa Punainen Liitu-esityksessä Oulun seudun ammattiopiston liikuntasalissa keskiviikkona 10.9. Elokuva pohjautuu Pohjois-Pohjanmaalla muutamia vuosia sitten tapahtuneeseen vakavaan liikenneonnettomuuteen jossa sai surmansa kolme nuorta.

Blogi: Liikunta- ja liikennekasvatus alkaa nuorena

Jokainen meistä on saanut harrastaa pesäpalloa ainakin koulussa. Osalle meistä se on myös rakas harrastus, tai jopa ammatti. Pesäpallolla onkin Varsinais-Suomessa jo 90 vuotta pitkät perinteet, eikä itse lajikaan ole paljon tätä vanhempi. Lauri ”Tahko” Pihkala kehitti pesäpallon - Suomen kansallispelin 1910-luvulla, jolloin se on oikeastaan kehittynyt nykymuotoonsa. Pihkala nimettiin liikunnan kunniatohtoriksi vuonna 1969 ja hän ehti nähdä lajin nousun ja merkityksen ennen kuolemaansa vuonna 1981.

Blogi: Nuorison asiaa eteenpäin

"Nuorten Areena -tapahtuma oli mielenkiintoinen ja uusi tapa tuoda esille nuoria koskettavia ajankohtaisia asioita. Teema tässä tapahtumassa oli "Nuorten turvallisen elämän puolesta" ja paikalle saapuneet porilaiset sekä muut tapahtumavieraat saivat monipuolista tietoa tapahtuman näytteilleasettajilta sekä tietenkin tapahtuman panelistien kommenttien kautta tästä tärkeästä aiheesta”, kertoi Jukka Isotalo Suomen Lions-liitosta. Lions-liitto toimi Nuorten Areena -tapahtuman kokoajana. 

Tilaa syöte RSS - Nuoret