Blogi: Taikuri Alfrendo johdattaa turvalliseen liikkumiseen

"Niin elämässä kuin liikenteessäkin tarvitaan yhteistyötä ja ymmärrystä", pohti Taikuri Alfrendo Särkiniemen koululla Kuopiossa pidetyssä Taika-avaimen kenraaliesityksessä. Näinhän se on. Koeyleisönä olleet eskarit ja ykköskakkoset nyökkäilevät. Opettajat ovat pelkkää hymyä. Itsekin huomaan, että olen ihan kympillä mukana esityksessä. Sympaattisesta taikurista ei vaan voi olla tykkäämättä.

Blogi: Turvallisen pyöräilyn aakkosia alakoululaisille

Liperissä koulupäivän aiheena oli turvallinen pyöräily liikenteessä. Opettajien lisäksi paikalla oli vierailijoita Liikenneturvasta, poliisista, Jyväskylän liikenneopistosta ja Pohjois-Karjalan ammattiopistosta. Tavoitteena koululaisilla oli pyöräkortin suorittaminen, mikä sisälsi esimerkiksi pyöräradalla ajamista, pyörän kuntotarkastusta sekä liikennesääntö- ja turvallisuusasiaa.

Oikean kokoinen pyörä tekee lapsen pyöräilystä turvallisempaa.

Blogi: Liikenneoppia lapsen mitalla

Suikkilantiellä Turussa sijaitsee useampi päiväkoti ja Aunelan alakoulu. Kun tie kävi läpi suuren parannushankkeen, jossa kaistamäärä tuplaantui ja liikennejärjestelyjä uusittiin, oli tärkeää opastaa tietä käyttävät lapset, näiden vanhemmat ja ohjaajat muuttuneisiin liikenneolosuhteisiin. Liikenneturvan yhdessä Viestintäyhtiö AC Sanaforin, Turun Kaupungin, Liikenneviraston ja poliisin kanssa järjestämässä lastentapahtumassa Aunelan koululla käytiin läpi alueen liikennejärjestelyjen muutoksia yhteensä noin kolmellesadalle 3–12-vuotiaalle lapselle ja heidän ohjaajilleen.

Elämyksellistä liikenneoppia nuorille

Nuorten tavoittaminen liikennekasvatuksessa on haasteellinen tehtävä. Alakouluikäiset lapset saadaan parhaiten liikennekasvatuksen piiriin peruskoulussa. Alakoulujen opettajat ovat myös kautta aikojen sisäistäneet vastuunsa koulunsa aloittavien lasten liikkumisen turvaamiseksi. Koulun aloituksen yhteydessä niin kotona kuin koulussa käydään läpi aakkosten ohella lähiympäristön sekä koulumatkan vaaranpaikat.

Pupun mitalla liikenneoppia

Liikenneturvan lapsille suunnatun verkkosivuston satuhahmo Turvapupu on sinisiin kalsareihin ja punaiseen viittaan pukeutunut liikenneturvallisuuden supersankari. Nimeään kantavilla sivuillaan Turvapupu nostaa esille lapsille tärkeitä liikenneturvallisuusasioita aina talvileikeistä koulumatkan vaaranpaikkoihin. Jyväskylässä Turvapupu kävi esittäytymässä Hyvä Alku -tapahtumassa.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Lapset ja liikennekasvatus