Blogi:Aja ja anna muiden elää liikenteessä!

”Aja ja anna muiden elää liikenteessä” näillä sanoilla kiteytti UPM Service Centerin henkilöstö oppimansa Turvallisuutta työliikenteeseen keskustellen -koulutuksessa 26.11.2014 Tulli Business Park Tampereella.  Tärkeintä on rauhallisuus ja olla provosoitumatta liikenteessä. Kiireen, väsymyksen ja stressin taustalla ovat työongelmat, kotiongelmat ja ruuhkat liikenteessä. Näihin riskeihin työyhteisössä kehitettiin ratkaisuja.
Ryhmästä nousseita ratkaisuja olivat mm.

Blogi: Lapin kaivoksilla osataan turvallisuus

Liikenneturva ja Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik rf järjestivät vajaan viikon mittaisen turvavyökiertueen Lapissa. Pääosassa kiertueviikolla oli pyörähtävä auto, jonka avulla havainnollistettiin turvavöiden suojaavaa vaikutusta. Uusina kohteina tänä vuonna olivat Lapin kaivokset. Kiertueella käytiin Agnico Eaglen Kittilän kultakaivoksella ja FQM Kevitsa Miningin Sodankylän kaivoksella.

Blogi: Yli 1800 vuotta ajokokemusta – ja koulutus kiinnostaa yhä

Ikäautoilijan kuntokurssi järjestettiin Inkeroisissa neljän vuoden tauon jälkeen ja tunkua kurssille oli jälleen. Autokoulu Ajatuksen tiloihin saatiin mahdutettua 39 yli 65-vuotiasta henkilöautoilijaa, joiden ajokorteilla oli ikää yhteensä 1887 vuotta. Keskimäärin kuljettajille oli siis kertynyt peräti 48 vuotta ajokokemusta. Kuuden tunnin koulutus oli jaettu kahdelle päivälle eli koulutukseen sisältyi kaksi kolmen tunnin jaksoa kahvitaukoineen.

Suurrekan kuljettaminen vaatii lisää ennakointia

Pakkanen nipisteli naamaa, kun Liikenneturvan kouluttajat valmistelivat ajorataa jo 30 kertaa järjestettävälle raskaan liikenteen ennakoivan ajon kouluttajakurssille eli REAK:ille. Liikenneturvan järjestämä koulutus on täsmäisku alan ammattilaisille. Tiiviin, viikon kestävän kouluttajakoulutuksen jälkeen koulutettavina olleet 22 liikenteen ammattilaista levittävät edelleen ennakoivan ajamisen oppeja yritysten, liikennekoulujen, puolustusvoimien ja ammattioppilaitosten piirissä.

Tilaa syöte RSS - Autoilu