Tiedote
Pyöräily
Vaasa

Pyöräile töihin päivänä tiistaina 14.5.

Työmatkapyöräilijän tunnistaa helposti – hän hymyilee! Pyörällä töihin -päivänä on hyvä hetki miettiä henkilökohtaisia liikkumisen valintoja ja kokeilla miten hyvältä tuntuu pyöräillä työpaikalle. Viimeistään nyt on aika ottaa pyörä esiin talviunilta! Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry haastaa vaasalaiset työmatkalaiset pyöräilemään töihin tiistaina 14.5. Liity sinäkin pyöräilevien iloiseen joukkoon haastamalla työkaverisi pyöräilemään! Osoita osallistumisesi tykkäämällä tästä tapahtumasta Facebookissa ja jaa haastetta eteenpäin kutsumalla työtovereitasi ja ystäviäsi mukaan pyöräilemään. Liikenneturva jakaa kaikkien osallistujien kesken palkintoja Pyöräilyviikon päätteeksi.

Haastekampanja facebookissa

Pyörällä kouluun päivänä keskiviikkona 15.5.

Pyöräily on helppoa - senhän osaa lapsikin! Pyöräilevä koululainen on virkeä ja aktiivinen. Kannustetaan yhdessä lapsia ja nuoria pyöräilemään kouluun. Teeriniemen koulu (15.5.) ja Hietalahden koulu (16.5.) järjestävät pyöräilytapahtumat ja Kapteeninkadun päiväkodin teemana (14-15.5.) on pyörällä ajon harjoittelu.

Maantie- ja maastopyöräilypäivät tiistaina 14.5. ja torstaina 16.5.

Yli 12 -vuotiaat ja vanhemmat ovat tervetulleita kokeilemaan maantiepyöräilyä omalla pyörällä Waasan Vélocityn opastamana tiistaina 14.5 klo 18 Kivihaan Citymarketin p-paikalla. Oman maastopyörän omaavat voivat tutustua maastopyöräilyyn torstaina 16.5. klo 18 Öjbergetillä. Etukäteisilmoittautumiset wasavelocity [at] gmail.com.">wasavelocity [at] gmail.com.

Koko perheen pyöräilypäivä Strömsössä lauantaina 18.5.2013 klo 10-15.

Pyörä sopii kaupunkiajoon mainiosti. Se on liikkumisvälineenä hiljainen, halpa, ekologinen ja nopea. Se ylläpitää viihtyisää kaupunkiympäristöä eikä parkkeerauskaan tuota ongelmia. Pyörällä on näppärä kurkistella kulman taakse ja löytää uusia kiintoisia kohteita - kuten Strömsö!

Radio Vaasasta tutun Hippi Hovin juontamassa ohjelmassa on opastettuja kierroksia Strömsön tiloihin, Action Power –liikunnallista toimintaa lapsille, keittoa 600 ensimmäiselle pyöräilijälle, jaetaan pyöräiliykarttoja ja tietoa pyöräilyn turvallisuudesta, nuorisotilojen tuunaamat pyörät ovat esillä ja voit äänestää oman suosikkisi.

Strömsöseen voi pyöräillä myös ryhmässä. Yhteislähtö on Vaasan torilta kello 10.

Strömsön tapahtuma Facebookissa

Pyöräkirkko sunnuntaina 19.5.

Helluntain kotisatamamessu-pyöräkirkko Gerbyn seurakuntakodissa klo 17.

Muuta toimintaa

  • Pyöräilyseura Wasa Vélocity järjestää pyöräilyviikosta alkaen rastivihko-tempauksen kesän aikana. Rastipaikat ovat Berny´s, Tesses Café, Shell Ilmajoki ja Karoliini.
  • Poliisin löytötavara- ja polkupyörähuutokauppa järjestetään 22.5. klo 17.00 alkaen Pohjanmaan poliisilaitoksen sisäpihalla. Vaasan pyöräilyviikon tarkempi ohjelma
  • Vaasan pyöräilykartta (merkitse karttatasoksi pyörätiet)
  • Valtakunnallisen pyöräilyviikon ohjelma
  • Pyöräilijän liikennesääntöihin voi tutustua Liikenneturvan sivuilla
  • Pyöräilyviikon ohjelmasta vastaa Vaasan kaupunki yhteistyökumppaneineen.

Lisätietoja:

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Heli Lintamo, 0207282376
Vaasan terveydenedistämisen koordinaattori Tarja Paikkala 0405592286
Vaasan kadunsuunnitteluinsinööri Siri Gröndahl, 063254214

Vaasa on pyöräilykuntien verkoston jäsen. Pyöräilykuntien verkostossa on mukana 42 kuntaa ja 19 muuta jäsenyhteisöä. Liikenneturva on valtakunnallinen liikenneturvallisuustyön keskusjärjestö, jolla on 57 jäsenyhteisöä. Toimintamme ulottuu koko maahan 12 aluetoimiston kautta.