1/2017

Älyliikenteen sovelluksilla on viime vuosina parannettu liikenneturvallisuutta. Autoilussa kuolonuhrien määrä on viimeisen kymmenen vuoden aikana puolittunut. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuus ei sen sijaan ole parantunut yhtä nopeasti.
Liikenneturva selvitti joulukuussa 2016 suomalaisten kuljettajien mielipiteitä ja kokemuksia nykyautojen turvatekniikasta. Samalla kysyttiin näkemyksiä siitä, millaisia liikenneturvallisuushyötyjä ja -haasteita tulevaisuuden itseohjautuvat- ja robottiautot tuovat mukanaan.
Kansalaiset antavat aktiivisesti palautetta monista liikenteen ongelmista, kuten vilkun käyttämättömyydestä, ylinopeuksista tai pyöräilijän soittokellon käytöstä. Toiveena on, että juuri tämä ongelma tarvitsee oman kampanjansa.
Voiko turvallista käyttäytymistä opetella virtuaalimaailmassa? Entäpä millaisia kokemuksia simulaatioiden käytöstä on saatu esimerkiksi lento-opetuksessa? Näihin kysymyksiin vastaavat pelitutkija Annakaisa Kultima Tampereen yliopistolta ja koulutuspäällikkö Sami Helin lentoyhtiö Norralta.