Stolar och hjälpmedel för dem

Ett enklare och förmånligare alternativ än den vridbara stolen är en vridplatta som monteras i bilens stolsinfästning. Vridplattan gör det lättare att stiga in och ut ur bilen. Med hjälp av ryggstöd och sittkuddar kan man hitta den bekvämast möjiga sittställningen. På marknaden finns också ergonomiska specialstolar som kan installeras i bilen.

<< Tillbaka till föregående sida

Vridbar stol

En vridbar förar- eller passagerarstol gör det betydligt lättare att stiga in och ut ur bilen. Största nyttan av en vridbar stol har personer med försämrad muskelstyrka i benen, särskilt personer som använder rullstol eller annat rörelsehjälpmedel. Stolen kan vridas 90 grader i sidled, över bilens tröskel. I Europa måste stolarna genomgå ett säkerhetstest.

Videoclip: Vridbar passagerarstol och hjälphandtag

Vridplatta

Ett enklare och förmånligare alternativ än den vridbara stolen är en vridplatta som monteras i bilens stolsinfästning. Vridplattan gör det lättare att stiga in och ut ur bilen. Plattan anpassas efter stolens utformning. Vridplattans undre yta är glidfri och innerytorna består av ett glatt material.

Specialstolar

Komforten under bilresan kan även förbättras med ergonomiska specialstolar. Stolarna har tillräckligt med inställningsmöjligheter för att varje förare ska hitta en bra sittställning. Specialstolarna minskar spänningar i ryggmuskulaturen och motverkar ryggbesvär under körningen.

Ryggstöd, sittkudde

Man kan underlätta att hitta en bekväm körställning genom att använda ryggstöd eller olika sittdynor. Ryggstödet stöder ryggen och håller den i naturlig ställning. Med hjälp av kuddarna kan man höja sittställningen eller fördela trycket mot låren.

<< Tillbaka till föregående sida

Dela