Senior vid ratten

Åldern medför förändringar för bilisten. Med åren får bilisten mer erfarenhet och bättre bedömningsförmåga. Högre ålder har också en annan sida: varseblivningsförmågan försämras, muskelkraften avtar, syn och hörsel blir sämre och kroppen tål inte stötar på samma sätt som tidigare. Genom att välja rätt bil kan man underlätta körningen och förbättra säkerheten. Att känna efter hur man mår och evaluera sitt körskick är också en bra vana för var och en.

Innan man skaffar en ny bil bör man fundera på till vad man behöver bilen och hurudana egenskaper som är viktiga. Användingsändamålet påverkar hurudan bil och karossmodell det lönar sig att välja. Det lönar sig att jämföra olika modeller.

På Senior vid ratten sidorna finns tips och råd för anskaffning av bil. Du kan t.ex. skriva ut en värderingsblankett för bil som underlättar vid jämförande av egenskaper. Läs, hur du kan förbättra körkomforten och säkerheten. Därtill presenteras olika tillbehör och du kan också bekanta dig med den moderna säkerhetstekniken. Inverkan av körskick, hälsa och läkemedel på säker körning är också viktigt att evaluera för var och en av oss.

 

Ikänsä ratissa -sivusto on myös suomeksi.

Dela