Man erbjuder selfiekäpp och morot

Bild: Trafikskyddet/Minna Saarinen

’Du gör skyddsvägen’ är en kampanj som betonar var och ens egna möjligheter samt ansvar att förbättra säkerheten vid skyddsväg. Nu erbjuds en engagerande och omfattande verksamhetsmodell för skolorna.

I kampanjen Du gör skyddsvägen – framträder man med sitt eget ansikte. Vid evenemanget får deltagarna sina ansikten målade med skyddsvägsränder. Nu kan man ordna evenemang i skolorna med hjälp av en enkel, rolig och engagerande Skyddsvägsselfie – evenemangsmodell.

Ordna ditt eget skyddsvägsevenemang

Evenemanget med skyddsvägsselfie passar utmärkt som del av undervisningen i trafiksäkerhet och mediaträning. Gällande främjandet av trafiksäkerheten i skolorna har vuxna som kör bil i närheten av skolan, ofta elevernas föräldrar, en nyckelroll. För dem innebär en skyddsvägsselfie på det egna barnet det starkaste kampanjbudskapet.

Evenemanget kan ordnas med klassen eller med hela skolan. För att komma igång behövs (ansiktsfärg, pensel, affisch och en selfiekäpp) från Trafikskyddet. De första 100 deltagarna får hela paketet kostnadsfritt.

Det passar som den del av en trafiksäkerhetsdag eller som en separat lektion.

En del av kampanjen Du gör skyddsvägen

Skyddsvägsselfien är den del av kampanjen Du gör skyddsvägen. Den två åriga kampanjen har som målsättning att förbättra trafikbeteendet vid skyddsväg. Dess huvudbudskap är

  • visa hänsyn vid skyddsväg
  • tillsammans kan vi förbättra skyddsvägskulturen.

I kampanjen deltar Trafikskyddet, Centralorganisationen för Motortrafiken och polisen. Bland annat har kommun- och trafikminister Paula Risikko deltagit med målat ansikte i kampanjen.

Se Skyddsvägsselfie – verksamhetsmodell, hur man ordnar ett evenemang och kampanjvideon (på finska):

www.liikenneturva.fi/suojatieselfie

www.liikenneturva.fi/suojatie

https://www.liikenneturva.fi/fi/tilattavat-materiaalit/lapset/suojatieselfie-paketti

https://www.youtube.com/watch?v=nCC94edzKy4&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=tdQ3BaWhgn0

https://www.youtube.com/watch?v=KN23BQKpdXU 

Beställ material för Skyddsvägsselfie-evenemang på Trafikskyddets webbsidor.

Dela