Meddelanden
Cykling
Vasa

Bonga bibliotekscykeln i trafiken under Cykelveckan och bekanta dig med vad den mobila tipskiosken har att erbjuda. Samtidigt kan du delta i en namntävling om bibliotekscykeln och i ett lotteri.

Brunch för cykelpendlarna tisdag 12.5 kl. 7.30–9.00

Ordföranden för Vasa fritidsnämnd, Marko Heinonen, utmanar pendlarna att cykla till jobbet 12.5. Han uppmanar också cykelpendlarna att reservera tid så att de hinner stanna till vid morgonens Cykelbrunch.

I år finns det sex brunchställen i Vasa: vid Brändö bro, begravningsplanens raksträcka, f.d. busstationen, mittemot Sandvikens stadion, Trefaldighetskyrkans park och framför Vähäkyrö-talo. Vi bjuder på kaffe och tilltugg ända till klockan nio eller så länge det finns något att bjuda på.

Cykla till skolan-dag onsdag 13.5

Idrottskoordinator Jaakko Saarinen och Action Power-idrottsinstruktörerna utmanar skoleleverna att cykla till skolan. Föräldrar och lärare, nu stöder och uppmuntrar vi alla tillsammans barnen och ungdomarna att cykla till skolan.

Cykla också till de här evenemangen:

Motionsjippo för hela familjen i Botniahallen lördag 9.5 kl. 12–17. Arrangörer är föreningar i Vasa och Vasa stad.

Med cykel till Molnträsket lördag 16.5 kl. 10. Samling vid KWH:s parkering (numera Uponor). På utfärden bjuds det på sotpannekaffe. Markku Peuralahti berättar om sin cykelresa till Marseille våren 2009. Arrangör är Vaasan Latu.

Idrottskyrka söndag 17.5 kl. 15 i Brändö kyrka. Arrangör är Vaasan ev. lut. srk.

Programmet för Vasa cykelvecka och en karta över brunchställena finns på  www.vasa.fi/cykling. Stadsborna kan delta i evenemanget också på stadens Facebook-sidor, Twitter och Instagram. Gemensamma fyrkantstaggar är #Vasa och #Cykelvecka.

Du kan bekanta dig med cykelkartan över Vasa (välj cykelvägar som kartnivå) via Vasa stads kartservice. På Trafikskyddets sidor finns mer information till cyklister i trafiken.

För cykelveckans program ansvarar Vasa stad med samarbetspartner.

Mer information:

Trafikskyddets kontaktchef Heli Lintamo, 020 728 23 76

Vasa stads idrottskoordinator Minna Suihkonen, 040 089 50 07

Vasa stads informatör Elina Havu, 040 179 30 65

Vasa är medlem i nätverket för cykelkommuner. I nätverket ingår 42 kommuner och 19 andra medlemssamfund. Trafikskyddet är en rikstäckande centralorganisation för trafiksäkerhetsarbete och har 57 medlemssamfund. Vår verksamhet omfattar hela landet via 12 regionala enheter.