Meddelanden
Riksomfattande

Trafikskyddets nya webbsidor består av tydliga ämneshelheter från olika trafiksäkerhetsteman. Om du till exempel är lärare eller ung mopedist hittar du verktyg för trafikinlärning eller tips för att röra dig säkrare i trafiken på webbsidorna. Även för media går det bra att hitta information eller kontakta sakkunniga.

”Vi vill erbjuda olika målgrupper aktuell och intressant information, som ska vara lätt att nå med endast några klick. Genom våra nya webbsidor kan vi göra det alltmer intuitivt och bekvämt”, säger informatör Nina Hedberg.

Målgrupper för sidorna är förutom branschfolket alla trafikanter, som vi vill betjäna ännu bättre genom förnyandet.

”I synnerhet har vi förbättrat mobilanvändningen, som har förökats väldigt mycket under de senaste åren. Nu kan man surfa på våra sidor bekvämare och söka information när man behöver – även i mobilen”, lovar Hedberg men påminner att om man kör, måste man alltid stoppa bilen tryggt innan man öppnar webbläsaren.

Ge respons och vinn biobiljetter!

De nya webbsidorna har förverkligats i samarbete med Zeeland Family. Utvecklingen av webbsidorna fortsätter också efter förnyandet.

”Samarbete är viktigt för oss och vi uppmuntrar alla att bekanta sig med webbsidorna och det intressanta innehållet. Även ris och ros är kärkomna”, uppmuntrar Hedberg och samtidigt uppmanar sidbesökare att hitta skrivfel.

”Om du hittar ett skrivfel, avslöja det till oss. Bland de som hittar skirvfeel eller ge annat respons lottar vi en massa biobiljetter. Så nu är det bara att bekanta sig med sidorna och sedan mot biosommaren.”

Trafikskyddet publicerade sina första webbsidor för 19 år sedan. Förändringen av trafikupplysningsarbetet syns i att man gått från informationskampanjer i en kanal till sociala media och de mångsidiga kanaler som webben erbjuder för information och diskussion.

”Våra webbsidor är ett skyltfönster över våra tjänster. Genom Facebook och Twitter kan du snabbt växelverka med oss.  Vi svarar också på den respons som vi får via webbsidorna så fort vi kan”, konstaterar Hedberg.

Tilläggsinformation:

informatör Nina Hedberg, Trafikskyddet (tel. 020 7282 340)

Skicka din kommentar eller respons av våra nya webbsidor och avslöja möjliga skrivfel på www.liikenneturva.fi/verkkosivupalaute (på finska). Bland alla som svarar samt lämnar sina kontaktuppgifter lottar vi 10 paket av två Finnkinos biobiljetter (10x2 biljetter).