Meddelanden
Vasa

Cykla till jobbet dag tisdag 14.5.

”Hon som cyklar till arbetet är lätt att känna igen – hon ler! När man cyklar till jobbet väcker man varje cell i kroppen, tankarna luftas och arbetsdagen börjar med friska krafter”. Vasas stadsdirektör Tomas Häyry utmanar alla vasabor att cykla till jobbet tisdagen den 15 maj. Cykla till jobbet och utmana dina arbetskamrater också! Du kan tycka om evenemaget i Facebook och kan dela utmaningen till dina arbetskamrater och bekanta. Trafikskyddet lottar ut priser bland deltagarna.

Utmaningskampanjen i Facebook Cykelutmaning

Cykla till skolan dag onsdag 15.5.

”Det är lätt att cykla – till och med barn kan det! Cyklande skolelev är pigg och aktiv”. Tillsammans kan vi sporra och inspirera barn och ungdomar att cykla till skolan. Teeriniememen koulu (15.5.) och Hietalahden koulu (16.5.) ordnar cykelevenemang. Kaptensgatans daghem har cykelträning på schemat (14-15.5.)

Landsväg- och terrängcykeldagar tisdag 15.5. och torsdsg 16.5.

Över 12-åringar och äldre är välkomna att prova landsvägscykling med egen cykel tisdagen den 15.5. kl 18 till Citymarkets parkeringsplats i Stenhaga. De som har en terräncykel kan träna terrängcykling torsdagen den 16.5. på Öjberget. Cykelföreningen Wasa Velocity ordnar. Förhandsanmälningar wasavelocity [at] gmail.com

Cykelevenemang för hela familjen i Strömsö lördag 18.5. kl 10-15.

”I städerna är cykeln ett elegant val och oftast det snabbaste fortskaffningsmedlet. Cykeln lämpar sig ypperligt för stadsåkning. Som transportmedel är den tyst, billig, ekologisk och snabb. Den upprätthåller en trivsam stadsmiljö och inte heller parkeringen ger några problem. På cykel kan man behändigt kika runt hörnet och hitta nya intressanta mål för färden” – såsom Strömsö!

Hippi Hovi, bekant från Radio Vaasa, fungerar som speaker under dagen. På programmet finns guidade turer nonstop till Strömsös utrymmen, Action Power –aktiviteter för barn och unga, soppa åt de 600 första cyklisterna, cykelkartor samt information om trafiksäkerhet för cyklister förmedlas, cyklar som fixats upp vid ungdomsgårdarna ställs ut och du kan rösta på sin favorit!

Du kan cykla till Strömsö i en grupp. Start från torget klockan 10.

Strömsös evenemang i Facebook Cykelevenemang

Cykelkyrka söndag 19.5.

Cylklisterna är välkomna till Gerby församlingshem kl 17 på pingstmässan.

Övrigt program

Cykelföreningen Wasa Velocity ordnar från och med cykelveckan ett kontrollhäftesjippo. Kontroller finns på Berny´s, Tesses Café, Shell Ilmajoki och Karoliini.

Polisen ordnar hittegods- och cykelauktion 22.5. kl 17.00 i innergården på Österbottens polisinrättning.

Vaasa stads program under cykelveckan: cykelveckans program

Vasa stads cykelkarta (välj pyörätiet) karttjänst

Nationellt program för cykelveckan http://www.poljin.fi/suomipyorailee

Cyklistens trafikregler och säkerhetsinformation från Trafikskyddet Cyklistens säkerhet

Vasa stad svara för programmet under cykelveckan tillsammans med samarbetspartners.

Tilläggsuppgifter:

Trafikskyddet kontaktchef Heli Lintamo, 0207282376
Vasa stad, koordinator för hälsofrämjande Tarja Paikkala, 04055922
Vasa stad, gatuplaneringsingengör Siri Gröndahl, 063254214

Vasa är medlem i cykelkommunernas nätverk, där 42 kommuner och 19 andra samfund är medlemmar. Trafikskyddet har 57 medlemssamfund och 12 distriktsbyråer.