Siirry sisältöön

Pysäköintikiekon käyttö ja pysäköintiaika

Saavun pysäköintipaikalle kello 21.20, jossa on 4h parkkikiekkorajoitus 8-22. Asetan parkkikiekon klo 21.30 merkitsemään saapumistani pysäköintipaikalle.

Kysymykseni on, että jatkuuko pysäköintiaikani vielä seuraavana aamuna vai täytyykö minun siirtää aamulla autoa & kiekkoa merkitsemään saapumistani kello 8? Nollaantuuko siis pysäköintioikeuteni yön aikana, eikä ole siis voimassa enää seuraavana aamuna?

Tieliikennelain 40 § määrittelee ehdot pysäköinnin alkamisajan ilmoittamisesta, jos pysäköinnin enimmäisaikaa on rajoitettu liikennemerkillä H19. Tällöin pysäköijän on ilmoitettava pysäköintinsä alkamisaika selkeästi havaittavalla tavalla. Pysäköinnin alkamisajaksi on merkittävä aika, jolloin ajoneuvo pysäköidään mutta alkamisajaksi saadaan merkitä myös pysäköinnin alkamista seuraava tasa- tai puolitunti riippuen siitä, kumpi ajankohta on aikaisempi. Pysäköinnin alkamisaika merkitään mainitulla tavalla, vaikka velvollisuus ilmoittaa pysäköintiajan alkamisesta olisi voimassa vain osan pysäköintiajasta.  

Tieliikennelain ns. korjauspaketin esitöissä täsmennettiin kysymykseen liittyvää 40 § 3 momentin kohtaa seuraavalla tavalla:

Alkamisaika merkitään, vaikka pysäköinnin enimmäisajan rajoitus on voimassa vain osan pysäköintiajasta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kun enimmäisajan rajoitus tulee uudelleen voimaan esimerkiksi seuraavan vuorokauden puolella, edellisen aikarajoituksen aikana käytetty aika ei vähennä pysäköintiaikaa. Pysäköintiaika siis jatkuu seuraavana aamuna samalla kiekkomerkinnällä 4h ajan.

Tieliikennelain korjauspaketin sisällöt tulivat voimaan 11.1.2021.