Siirry sisältöön

Kysymykset ja vastaukset

Liikenneturva vastaa tällä palstalla kysymyksiin, jotka koskevat liikkumisen turvallisuutta, turvalaitteita, turvaistuimia (katso ensin usein kysytyt kysymykset), liikennekäyttäytymistä, liikenteen yleisiä pelisääntöjä, liikennekasvatusta ja kuljettajien jatkokoulutusta sekä tieliikenteen tilastoja.

Vastaamme kysymyksiin ja annamme ohjeita yleisellä tasolla. Valitettavasti emme voi ottaa kantaa yksittäistapauksiin, esimerkiksi syyllisyys- tai korvausnäkökulmasta.

Tutustu ensin verkkosivuillamme aikaisemmin annettuihin vastauksiin aihealueesi osalta. Voit löytää jo sieltä vastauksen omaan kysymykseesi.

Jos kysymyksesi koskee pysäköintiä, etsi vastausta ensin pysäköintiä käsittelevältä sivulta ennen kysymyksesi lähettämistä.

7 tulosta
Järjestä:
Kohderyhmät
Teemat
Alueet
Valitut suodattimet:
Traktorimönkijän peräkärryn mitat
Mikä on maksimileveys ja -pituus traktorimönkijän peräkärrylle, jollaista saa maantiellä vetää?
Itse tehdyn mönkijän rekisteröinti
Onko mahdollista rekisteröidä mönkijää, jonka on itse rakentanut?
Ajo-oikeus metsätyökoneella maastossa
Jos menettää ajokorttinsa määräajaksi, saako silti ajaa työkoneita maastossa?
Auton peräkärry traktorissa
Rekisteröidyssä traktorissani on vain yksi takavalo vasemmalla ja ymmärtääkseni se riittää taakse, toki valot ovat tietysti myös edessä. Jos lähden…
Hitaan ajoneuvon kyltti
Pitääkö omamassaltaan alle 500 kg T3-traktoriin (mönkijä, 40 km/h rajoitin) nyt asentaa hitaan ajoneuvon kilpi? 2010 rekisteröityyn laitteeseen sitä ei…
Pyöräteline traktorimönkijässä
Saako kopilliseen traktorimönkijään kiinnittää peräkoukkuun pyörätelineen, joka ei peitä valoja tai jos telineessä on omat valonsa?
Moottorikelkkailukypärän vaatimukset
Onko tämä kypärämalli sallittu Suomessa moottorikelkkailussa tai mönkijällä ajettaessa? Kypärämalli: Icaro Solar X. Kypärällä on EN-966 sertifikaatti.

Etkö löytänyt vastausta?

Vastaamme kysymyksiin ja annamme ohjeita yleisellä tasolla. Valitettavasti emme voi ottaa kantaa yksittäistapauksiin, esimerkiksi syyllisyys- tai korvausnäkökulmasta.

Kysy, me vastaamme

Liikenneturva vastaa kysymyksiin, jotka koskevat

  • liikkumisen turvallisuutta
  • turvalaitteita
  • liikennekäyttäytymistä
  • liikenteen yleisiä pelisääntöjä
  • liikennekasvatusta ja kuljettajien jatkokoulutusta sekä
  • tieliikenteen tilastoja.

Vastaamme kysymykseen kysyjän sähköpostiosoitteeseen. Lisäksi saatamme julkaista kysymyksen ja vastauksen verkkosivuillamme. Emme julkaise kysymyksen lähettäjän tunnistetietoja (esimerkiksi nimi tai sähköpostiosoite).

Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Kysymyslomake

  • Lähettämällä lomakkeen suostun samalla siihen, että Liikenneturva käsittelee henkilötietojani kysymykseen vastaamiseen.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.