21.6.2021Tiedote, Kouvola

Selvästi Parempi Kesä teillä ja vesillä – tempaus Kimolan kanavalla 22.6.

Liikenneturva ja Kouvolan kaupunki tempaisevat tiistaina startin turvalliselle kesäliikenteelle. Pitää juhannus sitten kotimaisemissa tai kuljettaa vieraalle seudulle, tavoitteena on selvä liikenne. Eli kuskille tarjoillaan vain alkoholittomia, ollaan vesillä tai tien päällä. Kimolan tempauksessa 22.6. tästä muistutetaan asiaan kuuluvin virvokkein.

Tur­val­li­nen ju­han­nus­lii­ken­ne: Ota nä­mä asiat huo­mioon

Turvalliseen juhannusliikenteeseen kuuluvat matkareitin huolellinen suunnittelu, auton ja mahdollisen perävaunun kunnon tarkastus ennen matkalle lähtöä sekä ennen kaikkea levännyt ja tarkkaavainen kuljettaja. Liikennettä on useilla tieosuuksilla tavallista viikonloppua enemmän, joten matkaan kannattaa varata riittävästi aikaa.

Lue tiedote Fintrafficin sivuilta
18.6.2021Tiedote, Mikkeli

Mökkireissu turvallisesti – tarkkaavaisena maanteillä ja vesiväylillä

Turvallinen ja mieluisa mökkiloma alkaa jo kotoa. Liikenneturva ja Itä-Suomen poliisi muistuttavat, että auto ja matkustajat tulee pakata huolellisesti ja että päihteet eivät kuulu tie- eikä vesiliikenteeseen. Kesälomamatkalla on syytä varata riittävästi aikaa, jotta kuljettajan tarkkaavaisuus liikenteeseen säilyy.

17.6.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Alkoholi edelleen kesäliikenteen vitsauksena

Lähes jokainen suomalainen pitää tärkeänä puuttumista, jos näkee jonkun lähtevän ajamaan autoa humalassa. Liikenneturva haluaa herätellä suomalaisia myös siihen, että pienemmätkin määrät alkoholia vaikuttavat ajamiseen. Ratin taakse ei kannata mennä kohmeloisenakaan.

15.6.2021Tiedote, Valtakunnallinen

Joka neljäs huolissaan läheisensä ajoterveydestä

Liikenneturvan kyselyn mukaan joka neljäs on kantanut huolta läheisensä ajoterveydestä. Lähes yhtä moni on epätietoinen sen suhteen, miten ottaa läheisensä kanssa tämä huoli puheeksi. Liikenneturvan, Muistiliiton, Sydänliiton ja Diabetesliiton verkkoaineisto auttaa käsittelemään ajoterveyttä eri näkökulmista.

9.6.2021Liikennevinkki

Kesäautoilua vieraalla seudulla – suunnittele reissutaktiikka etukäteen

Moni autoilee kesällä vieraalla seudulla, jolloin turvallinen ajotapa korostuu entisestään. Liikenneturva muistuttaa, että lomareissujen reitit ja taukopaikat kannattaa suunnitella etukäteen. Liikenneturvan kyselyn mukaan useampi kuin kolme neljästä turvautuu navigaattoriin vieraalla seudulla autoillessaan.