13.12.2018Liikennevinkki

Joululahjaksi hyvää vuorovaikutusta – käytä vilkkua ajoissa

Liikenne on täynnä vuorovaikutusta, ja yleisin tapa kertoa aikeistaan muille on näyttää suuntamerkkiä. Liikenneturva muistuttaa, että vilkkua on syytä käyttää ajoissa ja oikein, jotta siitä olisi muille hyötyä.

10.12.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Suuntamerkki jää joka seitsemännellä näyttämättä

Liikenneturvan seurantojen mukaan vain 84 prosenttia autoilevista kertoo kääntymisaikeestaan näyttämällä vilkkua. Liikenneympyrässä suuntamerkkiä karttaa tätäkin useampi: vain seitsemän kymmenestä vilkuttaa ympyrästä poistuessaan.

5.12.2018Liikennevinkki

Joululahjaksi heijastavat lapaset? Sujauta pakettiin myös oikea heijastin

Liikenneturva muistuttaa, että heijastavien tuotteiden kanssa kannattaa aina käyttää myös oikeaa, tyyppihyväksyttyä heijastinta. Esimerkiksi heijastavasta langasta neulotut lapaset voivat kuitenkin tuoda käyttäjälleen lisänäkyvyyttä.

4.12.2018Tiedote, Jyväskylä

Vain käytössä oleva heijastin auttaa näkymään – kierrätä ylimääräiset iloksi muille Jyväskylässä

JAPA ry, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän seudun joukkoliikenne sekä Liikenneturva haluavat muistuttaa jalankulkijoita näkymisen tärkeydestä heijastimien kierrätystempauksella, kun vuoden pimein aika lähestyy.

30.11.2018Uutinen

Liikenneturvan joulukalenteri tulee taas – luvassa hyötyä ja huvia jouluaattoon asti

Liikenneturva ja Suomen Somet ovat viime joulun tapaan luoneet some-joulukalenterin, joka tavoittaa nuoret kiinnostavalla tavalla Riemurasiassa ja IRC-Galleriassa. Jokaisen päivän luukussa on myös mahdollisuus osallistua arvontaan.

29.11.2018Uutinen

Viime yönä EU pelasti henkeni

Autojen turvatekniikka tukee kuljettajaa, korjaa tämän virheitä ja parhaimmillaan ehkäisee onnettomuuksia. ETSC – European Transport Safety Council - käynnisti marraskuussa kampanjan, jolla se pyrkii kiinnittämään huomiota autojen turvatekniikkaan ja sen merkitykseen liikenneturvallisuudelle. Last Night the EU Saved My Life -slogan korostaa myös autojen turvallisuusvaatimusten eteen unionissa tehtävää työtä. Ehdotus ajoneuvojen uusiksi vaatimuksiksi on esillä EU:n kilpailukykyneuvostossa tänään torstaina 29.11.