19.6.2018Uutinen

Juhannusliikenteessä ruuhkaisinta torstaina ja sunnuntaina

Liikenneviraston arvion mukaan juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina 21.6. kello 11–20 välillä ja paluuliikenne taas sunnuntaina 24.6. kello 10–22. Viranomaiset muistuttavat, että matka sujuu leppoisammin, kun kuski on kunnossa ja ajoreitti tarkkaan harkittu.

18.6.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Joka neljäs nuori tietää huumeissa ajoneuvoa kuljettaneen

Huumeet ovat kasvava ongelma tieliikenteessä, myös nuorten parissa. Liikenneturvan kyselytutkimuksen* mukaan peräti joka neljäs nuori tuntee tai tietää huumeissa ajoneuvoa kuljettaneen. Lähes kaikki nuoret kuitenkin toivoisivat, että kaverit estäisivät päihtyneenä ajamisen. Liikenneturvan #rohkee-kampanja kannustaa puuttumaan päihtyneenä ajamiseen.

14.6.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Kävelijät kulkijoista kohteliaimmat

Suomalaiset edellyttävät, että liikenteessä ollaan kohteliaita, ilmenee Liikenneturvan kyselystä. Valtaosa suomalaisista kokee, että toista kohtaan tulee liikenteessä olla erittäin kohtelias. Selvästi tätä harvempi mieltää toisten käyttäytyvän kohteliaasti. Kävelijöitä pidetään liikkujaryhmistä kohteliaimpana.

13.6.2018Liikennevinkki

Lemmikki matkustaa turvallisimmin turvavyövaljaissa

Etenkin kesällä moni koira tai kissa kulkee mukana automatkalla niin lomalle, näyttelyihin kuin muihinkin harrasteisiin. Liikenneturva muistuttaa, että lemmikkiä kuljetettaessa pitää muistaa sekä eläimen että muiden matkustajien turvallisuus.

11.6.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Väsymys vakavampi rike kuin maistissa ajo – silti väsyneenä on ajanut lähes jokainen

Liikenneturvan tuoreen kyselyn* mukaan väsyneenä ajamista pidetään vakavampana liikennerikkomuksena kuin maistissa ajoa. Lähes neljä viidestä pitää väsyneenä ajamista vakavana rikkomuksena. Väsymys erottuu etenkin kesäliikenteen ongelmana.

4.6.2018Tiedote, Valtakunnallinen

Väsymys, alkoholi ja kova kaasujalka kesäliikenteen kiusana

Kesällä suomalaiset liikkuvat paljon ja erilaisilla kulkupeleillä. Kun valoa on paljon eikä teillä liukasta, ainakaan niin kovin usein, tuntuvat olosuhteet turvallisilta. Kesäliikenteessä tapahtuu kuitenkin paljon onnettomuuksia. Taustalta erottuvat väsymys, alkoholi sekä herkkä kaasujalka. Liikenneturva korostaa, että turvallisuus myös kesäliikenteessä on lopulta pieniä valintoja. Kuten se turvavyön kiinnittäminen.