17.5.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Ansiomitali liikenneturvallisuustyön pitkän linjan tekijöille

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on myöntänyt liikenneturvallisuusalan ansiomitalit kymmenelle henkilölle pitkäjänteisestä työstä liikenneturvallisuuden hyväksi.

17.5.2019Liikennevinkki

Työmaiden opasteita tulee noudattaa

Tietyömerkit varoittavat liikkujia poikkeavien olosuhteiden alueen lähestymisestä. Liikenneturva muistuttaa, että työmaiden merkintöjä ja opasteita on syytä noudattaa sekä oman että työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi. Tietyömailla tilannenopeuden merkitys korostuu, ja niillä liikkuvien on syytä pysyä valppaana ja rauhallisena.

16.5.2019Tiedote, Valtakunnallinen

Liikenteessä aniharva antaa ärsytyksen näkyä ajossaan – Liikenneturva nostaa tunteet pintaan tiedepäivässään

Liikenneturvan kyselyn mukaan joka toinen autoileva on tuntenut liikennekiukkua. Valtaosa ei kuitenkaan anna ärsyyntymisen vaikuttaa toimintaansa kuin korkeintaan itsekseen jupinana ratissa. Liikenneturvan tiedepäivä tänään torstaina 16.5. korostaa liikennekäyttäytymisen tutkimisen tärkeyttä: kun tavat liikkua liikenteessä moninaistuvat, on entistä olennaisempaa ymmärtää ihmisen käyttäytymistä liikenteessä.

8.5.2019Liikennevinkki

Lasten turvallinen kuljettaminen pyörällä

Valtakunnallisen Pyöräilyviikon kunniaksi Liikenneturva jakaa vinkkejä turvalliseen fillarointiin lasten kanssa. Kun lasta kuljetetaan pyörällä, on huolehdittava, että lapsi on tukevasti ja turvallisesti kyydissä istuu hän sitten lastenistuimessa, peräkärryssä tai laatikkopyörässä. Kyydissä oleva lapsi voi vaikuttaa ajamiseen, tasapainoon ja jarrutukseen, joten ennakoiva ajotapa on erityisen tärkeää.

Vastaa pyöräilyaiheiseen kyselyyn

Tämä Liikenneturvan kysely on suunnattu kaikille pyöräileville, pyöräilykilometrien tai -kertojen määrästä riippumatta. Vastaa siis kyselyyn olitpa sitten aktiivipyöräilijä tai satunnainen polkija. Kartoitamme kyselyllä suomalaisten kokemuksia pyöräilystä ja jokainen vastaus on tarpeen.

Vastaa kyselyyn.
2.5.2019Tiedote, Jyväskylä

Lapset turvallisesti pyörän kyytiin

Kun lasta kuljetetaan pyörällä, on huolehdittava, että lapsi on tukevasti ja turvallisesti kyydissä, istuu hän sitten lastenistuimessa, peräkärryssä tai laatikkopyörässä. Kyydissä oleva lapsi voi vaikuttaa ajamiseen, tasapainoon ja jarrutukseen, joten ennakoiva ajotapa on erityisen tärkeää. Liikenneturva tarjoaa Pyöräilyviikon Fillarifestareilla lisää vinkkejä lapsen kuljettamiseen pyörällä.