Opettaja hoi! Oletko jo rekisteröityneiden joukossa?

suunnittelija Essi Olkkonen, Liikenneturva
Tästä se lähtee! Uudenlainen turvallisen pyöräilyn opettelu Fillan ja Rillan kanssa. Hyppää kyytiin!
Alkuvuodesta 2018 turvallisen pyöräilyn opettamiseen tupsahti kaksi uutta hahmoa: Filla&Rilla. Saatoit törmätä heihin alkuvuoden Educa-messuilla ja Liikenneturvan somessa, mutta onko heistä tullut jo osa työtäsi?

Muistin virkistämiseksi: www.fillarilla.fi on ilmainen oppimisympäristö, jonka avulla käsitellä turvallista pyöräilyä. Oppimisympäristön kohderyhmänä ovat 3.-6. luokkien opettajat ja oppilaat. Ilmainen käyttö, monipuoliset sisällöt ja oppimisympäristön oppimista tukeva rakenne on mahdollista ottaa käyttöön itsenäisesti tai Liikenneturvan perehdytystilaisuuden avulla.

Perehdytyksiä järjestävät tästä keväästä lähtien kaikki Liikenneturvan aluetoimipisteet läpi Suomen. Perehdytykset ovat tunnista neljään tuntiin kestäviä kokonaisuuksia, joissa käydään yhdessä läpi oppimisympäristön taustaa, rakennetta sekä sisältöjä. Perehdytyksen aikana kaikki osallistuneet opettajat rekisteröityvät opettajiksi, jolloin oppimisympäristön rakenne ja siellä toimiminen konkretisoituu.

Tunnista kahteen kestävissä perehdytyksissä käydään läpi itse digitaalisen oppimisympäristön perusteet sekä luodaan tunnukset. Kaksi tuntia pidemmissä perehdytyksissä edelliseen lisätään vielä virtuaalitodellisuuteen tutustuminen. Liikenneturva tarjoaa kaikille Fillaa&Rillaa käyttäville alakoulujen opettajille mahdollisuuden lainata kahden viikon verran VR-laseja. Perehdytyksessä opettajien on mahdollista päästä tutkimaan VR-silmikkoa ja siihen liitettävää puhelinta, sekä totta kai kokeilemaan myös itse Fillarilla-sovellusta.

Perehdytyksen mahdollisuutta voi tiedustella Liikenneturvan aluetoimipisteiltä. Perehdytyksiä voidaan järjestää joko yhden koulun kaikille innokkaille opettajille, tai koota tietty opettajaporukka usealta koululta.

Ennen perehdytykseen tuloa opettajan ei tarvitse valmistautua, sillä perehdytys alkaa perusteiden läpikäynnillä ja huipentuu tunnusten tekoon. Tunnuksia varten jokaisella opettajalla tulee olla toimiva sähköposti ja päätelaite.

www.fillarilla.fi on selainpohjainen oppimisympäristö, joka mahdollistaa käytön eri laitevalmistajien puhelimissa, tableteissa kuin läppäreissä. Itse oppimisympäristö on tekniikaltaan yksinkertainen, ja toivommekin, että perehdytyksen avulla sen käyttöönotto tuntuu lempeälle tavalle aloittaa turvallisen pyöräilyn digitaalinen opettaminen ja oppiminen.

Kaikki ovat erittäin tervetulleita tälle turvallisen pyöräilyn matkalle!

Lisätietoja:

suunnittelija Essi Olkkonen, Liikenneturva (essi.olkkonen [at] liikenneturva.fi, 020 7283 359)