Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

 • Havaittava: Kuvien ALT-teksteissä puutteita
  Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet
  Kaikilla kuvilla ei ole ALT-tekstiä. Puuttuvia ALT-tekstejä lisätään jatkuvasti ja kaikki tekstit tulevat olemaan paikoillaan viimeistään syksyllä 2021 kun verkkosivut uudistetaan täysin.
  Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty
  • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
 • Havaittava: Kontrasti
  Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet
  Liikenneturvan verkkosivujen värimaailma ei ole saavutettava. Tämä tullaan korjaamaan vuonna 2021 kun verkkosivut uudistetaan kokonaisuudessaan.
  Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty
  • 1.4.1 Värien käyttö

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille havaitsemasi puute ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi verkkolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen liikenneturva [at] liikenneturva.fi (subject: Saavutettavuuspuute%20verkkosivuilla)

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Avidly suoritti saavutettavuusanalyysin Liikenneturvan verkkosivuista, jonka avulla verkkosivujen saavutettavuutta parannettiin kevään 2020 aikana. Verkkosivut uudistetaan vuoden 2021 aikana, jolloin loputkin saavutettavuusongelmat ratkotaan.

Tarjoamme tukea käyttäjille joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Liikenneturva vastaa kansalaisten liikenneturvallisuuteen liittyviin kysymyksiin myös puhelimitse: 020 7282 300 (vaihde).