Filla&Rillassa turvallista pyöräilyä harjoitellaan pyöräilyn sääntöjen ja turvallisten liikkumisvalintojen kautta. Säännöt kattavat monipuolisia ja pelillisiä tehtäviä, joissa tutkitaan pyöräilijän paikkaa, kääntymistä ja väistämistä sekä erilaisten teiden ylittämistä turvallisesti. Turvallisia valintoja käsitellään muun muassa ajotaidon, pyörän huoltamisen ja turvavälineiden kautta.

Näiden lisäksi Filla&Rillassa asetetaan tavoitteita ja pohditaan omaa oppimista ja liikkumisen vahvuuksia sekä tehdään itsearviointia. Tavoitteena on, että oppilaille syntyy turvallista pyöräilyn arkea tukeva oppimiskokemus.

Liikenneturva haluaa mahdollistaa digitaalisen oppimisympäristön avulla uuden opetussuunnitelman uusimmat tuulet ja tavan opiskella innostavasti turvallista pyöräilyä.

”Digitaalisuus tuntui järkevältä ja inspiroivalta mahdollisuudelta, kun lähdettiin miettimään uutta materiaalia. Saimme rakennettua hienon pedagogisen kokonaisuuden, jossa oppiminen on hauskaa. Tämän lisäksi oppimisympäristö on helppokäyttöinen ja sitä kehitetään toiminnoiltaan ja sisällöiltään jatkuvasti”, toteaa pyöräilykasvatushankkeen suunnittelija Essi Olkkonen.

Näin syntyi www.fillarilla.fi.

Selainpohjainen oppimisympäristö toimii eri valmistajien mobiili- ja tabletlaitteissa sekä tietokoneessa. Käyttöönotto tapahtuu ilman asennusta ja Filla&Rilla onkin heti valmis käytettäväksi, kun opettaja rekisteröityy ensin käyttäjäksi ja kutsuu oppilaat mukaan matkaan.

Kaipaatko tukea Filla&Rillan käyttöönottoon?

Digitaalisen oppimisympäristön voi ottaa käyttöön itsenäisesti. Voi myös tiedustella perehdytystä opettajille Liikenneturvan aluetoimipisteiltä.

Merkitse kevättä varten kalenteriin Filla&Rilla-oppimisympäristöön tutustuminen. Sivusto www.fillarilla.fi odottaa sinua ja oppilaitasi.